Patronii clubului Colectiv, audiaţi la Parchetul General

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, cei trei patroni ai clubului Colectiv, au ajuns joi la sediul Parchetului de Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a li se prezenta rezultatul expertizei care a fost dispusă de procurorul de caz.

696 afișări
Imaginea articolului Patronii clubului Colectiv, audiaţi la Parchetul General

Patronii clubului Colectiv, audiaţi la Parchetul General (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă în cazul incendiului de la clubul Colectiv, care a avut loc în luna octombrie. Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar, cercetări în urma cărora Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv. După aproximativ două luni, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Procurorii au dispus efectuarea unei expertize care a fost finalizată, astfel că toti cei vizaţi de dosar vor lua la cunoştinţă datele din document.

În ce priveşte autorizarea de securitate la incendiu a clubului Colectiv şi controalele care ar fi trebuit făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, procurorii militari de la DNA au deschis un dosar penal şi au pus sub acuzare doi angajaţi de la ISU, respectiv căpitanii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

Anchetatorii au arătat că patronii Colectiv, deşi au dat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta limita maximă de 80 de locuri pe scaune, au încălcat obligaţia, în seara zilei de 30 octombrie intrând, într-un spaţiu de 425 de metri pătraţi, aproximativ 400 de persoane.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone şi două angajate de la Primăria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, angajată la acelaşi serviciu, - au fost arestaţi în 7 noiembrie, măsură luată într-un dosar instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.

Fostul edil este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, iar cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4, de complicitate la cele două infracţiuni reţinute în cazul lui Piedone. Cei trei au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 11 noiembrie, contestaţiile fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi a celor două angajate din primăria de sector şi au dispus ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici