Patronul clubului din Centrul Vechi găsit carbonizat, ucis pentru o afacere cu terenuri din Pipera

Patronul clubului din Centrul Vechi găsit carbonizat a fost ucis după ce a încercat să îl înşele pe asociatul său cu peste 120.000 de euro, bani pe care acesta îi investise într-o afacere cu terenuri din Pipera, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

2828 afișări
Imaginea articolului Patronul clubului din Centrul Vechi găsit carbonizat, ucis pentru o afacere cu terenuri din Pipera

Patronul clubului din Centrul Vechi găsit carbonizat, ucis pentru o afacere cu terenuri din Pipera (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, bărbatul ucis, Nicu Stanciu, a închiriat spaţiul de pe strada Gabroveni, fără drept de subînchiriere, de la o persoană care, la rândul ei, îl primise în concesiune de la administraţia locală. Pentru că nu avea dreptul să subînchirieze spaţiul şi nici nu avea bani să investească, Stanciu a început să-şi caute un asociat. Aşa a ajuns, în februarie, la Vasile Văduva, pe care îl cunoştea de mulţi ani, în condiţiile în care acesta fusese managerul unui club din zona Pieţei Amzei, care funcţionează într-un spaţiu deţinut de Nicu Stanciu.

La un moment dat, în 2008, cei doi au fost şi asociaţi într-o afacere cu terenuri, în Pipera, în urma căreia Stanciu ar fi rămas dator la Văduva cu 120.000 de euro.

La vremea respectivă, Stanciu i-ar fi spus lui Văduva să încaseze mai multe chirii de la club, în valoare lunară de 3.500 de euro pe lună, însă, până la urmă, acesta nu ar fi reuşit să încaseze niciun ban.

În ciuda relaţiilor tensionate, Nicu Stanciu i-a arătat lui Văduva spaţiul din Centrul Vechi şi i-a propus o asociere. Conform înţelegerii, el urma să pună la dispoziţie spaţiul, iar Văduva să investească 25.000 de euro în reamenajare. O parte din banii investiţi urmau să fie restituiţi de Stanciu în momentul în care acesta ar fi primit 40.000 de euro, pe care urma să-i încaseze în urma unei executări judecătoreşti, de la o firma de îmbrăcăminte.

Fără să semneze niciun document, Văduva i-ar fi dat lui Stanciu diferite sume de bani, cele mai multe cuprinse între 3.000 şi 5.000 de euro, pe care bărbatul ar fi trebuit să le investească în reamenajare. Cu toate acestea, lucrările nu avansau deloc, iar între cei doi asociaţi au început să apară primele neînţelegeri.

Conform anchetatorilor, Vasile Văduva insista pe lângă Nicu Stanciu să grăbească renovarea, în condiţiile în care vara era din ce în ce mai aproape, iar terasa nu era gata.

În aceste condiţii, Văduva i-a propus lui Nicu Stanciu să mai aducă un investitor în afacere, Mihai Dragomir. Acesta din urmă a început, la rândul său, să-i dea lui Stanciu, tot pentru renovare, diferite sume de bani. Lucrările, însă, avansau la fel de greoi.

Pentru că au văzut că, în ciuda banilor cheltuiţi, restaurantul nu va fi gata până la venirea verii, Vasile Văduva şi Mihai Dragomir i-au spus lui Stanciu că sunt dispuşi să plătească ei 15.000 de euro unei firme de construcţii.

Nicu Stanciu s-a opus şi le-a cerut acestora alţi 5.000 de euro.

Vasile Văduva şi-ar fi dat seama că este victima unei înşelăciuni şi l-ar fi anunţat pe Stanciu că este dispus să renunţe la sumele investite în locaţia din Centrul Vechi, dacă îşi primeşte înapoi cei 120.000 de euro pierduţi în 2008. În acest sens, i-a cerut lui Nicu Stanciu să semneze un document prin care să recunoască datoria.

Stanciu a fost de acord să semneze actul, însă Vasile Văduva a aflat, de la un avocat, că înscrisul respectiv, prin modul în care fusese întocmit, era lipsit de valoare.

În aceste condiţii, l-a anunţat pe Stanciu că actul trebuie refăcut.

În ziua crimei, cei doi s-au întâlnit la terasa restaurantului, iar Nicu Stanciu a luat hârtia şi a plecat să o modifice. După ce a revenit, Văduva a costatat că acesta a făcut mai multe greşeli şi l-a pus să rescrie declaraţia. După aproximativ două ore, acesta s-a întors, însă documentul conţinea alte greşeli.

Furios, Vasile Văduva i-a spus atunci lui Stanciu să intre cu el în imobil, pentru a nu se certa faţă de personalul terasei. Înăuntru, Nicu Stanciu l-a anunţat că, dacă doreşte să facă actele aşa cum vrea el, atunci trebuie să-i mai dea 3.000 de euro.

Acela a fost momentul, spun achetatorii, când Văduva a pus mâna pe un ciocan aflat în apropiere şi l-a lovit în cap, de mai multe ori, pe asociatul său.

Procurorii criminalişti de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au dispus, în 4 iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Vasile Văduva, pentru omor. Ulterior, cercetările au fost extinse, Văduva fiind cercetat şi pentru distrugere prin incediere şi profanare de cadavre, s-a arătat într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Anchetatorii au prezentat modul în care Vasile Văduva l-ar fi ucis pe Nicuşor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

"Din probele administrate până în prezent a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, în jurul orelor 15:00, în timp ce se afla în imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Văduva Vasile l-a lovit în mod repetat, cu o intensitate deosebită, cu un ciocan, pe asociatul său, victima S.N., la nivelul capului, provocând în acest mod decesul acestuia. În zilele următoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil şi l-a introdus într-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, într-o cameră de la etajul imobilului, la baza unui stâlp de rezistenţă. Ulterior, în noaptea de 17/18.06.2014, întrucât cadavrul intrase în stare de putrefacţie şi exista pericolul să fie găsit de alte persoane, Văduva Vasile a incendiat imobilul turnând substanţe inflamabile peste cadavru", arată procurorii.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Văduva pe o durată de 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici