Patronul Flaros: Tinerii să-şi asume răspunderea pentru evenimente organizate în hala Timpuri Noi

Patronul firmei Flaros susţine că le va cere tinerilor care au închiriat hala de la Timpuri Noi ca în cazul în care organizează evenimente culturale sau miniconcerte să-şi desemneze două persoane care să stea la poarta firmei, pentru a exista cineva răspunzător în cazul apariţiei altor incidente.

1439 afișări
Imaginea articolului Patronul Flaros: Tinerii să-şi asume răspunderea pentru evenimente organizate în hala Timpuri Noi

Hala Timpuri Noi (Imagine: Mediafax Foto)

Patronul firmei Flaros, George Cristea, proprietarul halei de la Timpuri Noi, a declarat, joi, că în cazul în care vor să organizeze miniconcerte, îi va ruga pe tineri ca după ora 22.00 să dea muzica încet, deoarece în spatele fabricii sunt blocuri de locuinţe.

În legătură cu contractul de închiriere a halei de la Timpuri Noi, Cristea a spus că acesta a fost încheiat cu Silviu Bogdan Vârvârici, precizând că discuţia în acest sens a fost purtată cu administratorul.

"Contractul a fost încheiat de o persoană fizică, Silviu Bogdan Vârvârici, care a spus că închiriază pentru organizare de eveniment. Discuţia nu s-a purtat cu mine, ci cu administratorul, ceea ce mi-au confirmat şi ei (tinerii din hală - n.r.) de dimineaţă când au venit să vorbească cu mine şi mi-au spus: «pentru eveniment de muzică şi poezie»", a spus Cristea.

Acesta a precizat că tinerii i-au plătit pe spaţiu 635 de euro plus TVA, contractul fiind semnat în 12 martie, pentru perioada 23 martie-6 aprilie.

Totodată, Cristea a mai spus că în hala unde stau tinerii pereţii au fost pictaţi cu sprayuri şi vopsele şi mai multe geamuri au fost sparte. "Spaţiul e scris pe toţi pereţii şi mi-au fost sparte geamuri de la clădire", a precizat acesta.

Întrebat dacă ştie cine a spart geamurile şi a pictat pereţii halei, Cristea a răspuns: "Eu de unde să ştiu cine le-a spart. Eu ştiu doar ce-am găsit la faţa locului după ce-au părăsit spaţiul, după ce-au venit trupele". El a precizat că în contractul de închiriere este prevăzut că "nu se aduc modificări", adăugând că poate pune la dispoziţie contractul.

De asemenea, Cristea a arătat că doreşte ca pereţii halei în care s-au "cazat" tinerii să fie vopsiţi, susţinând că sala era foarte curată în momentul în care aceştia au preluat-o.

În legătură cu incidentul de miercuri, Cristea a spus că patru persoane care stăteau la ieşirea din societate şi care aveau cagule pe cap au început să îl filmeze, să îl înjure, spunându-i "securist".

"Este o fabrică de încălţăminte şi eu sunt directorul general. Lucrăm în prezent pentru o firmă din Italia care se numeşte Monterosa. Ieri (miercuri - n.r.), în jurul orei 12.00, trebuia să vină un tir din Italia cu marfă şi am ieşit în curte. Între timp, la ieşirea din societate, patru persoane care aveau cagule pe cap şi asta ... cu o cameră de filmat, au început să mă filmeze şi să mă jignească, să mă înjure, să-mi zică securistule şi de-astea. Eu le-am zis: «Domnule, eu sunt proprietarul» ... şi ei «Lasă dom’le că ştim cine eşti şi ...». Au urcat în spaţiul închiriat. Eu am rămas la poartă. Am dat dispoziţie să se tragă poarta şi am zis că în societate nu mai intră nimeni, nicio maşină, fără acceptul meu", a povestit Cristea.

Patronul firmei Flaros susţine că după ce a cerut închiderea porţii, au venit patru bărbaţi, dintre care unul vorbea în engleză şi altul în germană, care au început să dea cu picioarele în acesta. Cristea a adăugat că bărbatul care vorbea în engleză a sărit pe el şi l-a trântit pe jos, iar cel care vorbea în germană i-a sărit în spate.

"Între timp, pe partea din interior (în curtea firmei - n.r.) au apărut patru persoane, bărbaţi, care au început să dea cu picioarele în poartă să li se deschidă poarta. Unul vorbea în limba germană, unul în limba engleză şi alţi doi care ... Cel care a vorbit engleză a sărit pe mine şi m-a dărâmat, m-a dărâmat jos, iar cel care vorbea limba germană a fost cel care a sărit în spatele meu când a intervenit colegul meu ... şi aţi văzut ce s-a întâmplat", a precizat Cristea.

Patronul firmei Flaros susţine că după ce a fost agresat, a chemat poliţia, anunţând că a fost lovit şi că activitatea societăţii a fost perturbată.

"Eu am chemat poliţia de la Secţia 11 să vină. I-am spus acelui poliţist să vină pentru că am fost agresat şi că nişte persoane mi-au blocat accesul la poartă şi că am un tir care aşteptă. Nu am văzut când au venit. Eu eram în birou. Pe mine mă pansau fetele pentru că... şi am văzut la TV ce-aţi văzut şi dumneavoastră", a precizat Cristea.

El a mai spus că după incident a fost la Spitalul Bagdasar, unde i-a fost cusută rana de la cot şi că a primit nouă zile de îngrijire medicală.

"Am fost la centrul de medicină legală, la Spitalul Bagdasar, mi s-a făcut ... mi s-a cusut asta (rana de la cot - n.r.), am nouă zile de îngrijire medicală, iar toate documentele probatoare sunt la Spitalul Bagdasar, la secţia de chirurgie plastică", a spus Cristea.

Directorul societăţii Flaros a precizat că furgoneta vişinie în care s-ar fi aflat cetăţeanul american nu a intrat pe poarta fabricii şi că aceasta a fost parcată la poartă, în exterior, şoferul plecând cu maşina la apariţia forţelor de ordine.

Cristea a precizat că a făcut plângere la Secţia 11 de Poliţie împotriva celui care l-a agresat, adăugând că până în prezent nu l-a recunoscut printre tinerii care au fost duşi, miercuri, la secţiile de poliţie.

"Am făcut plângere la Secţia 11 împotriva celui care m-a agresat. De acuma trebuie urmată procedura, ei îl vor identifica, iar eu mă voi prezenta din nou acolo pentru a vedea planşele foto şi pentru a-l recunoaşte. Până acum nu l-am recunoscut dintre toţi cei care au fost duşi pe la secţii", a spus Cristea.

Întrebat dacă a fost poliţist, Cristea a răspuns: "Da, am fost poliţist. Am fost şeful Poliţiei din Mangalia".

Manifestanţi anti-NATO au petrecut noaptea de miercuri spre joi în hala închiriată de la Timpuri Noi.

Acţiunea poliţienească a survenit unei plângeri formulată de directorul firmei care le-a închiriat spaţiul manifestanţilor, el reclamând că a fost agresat după ce le-a interzis accesul în hală cu vopsele.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat, joi, că intervenţia în forţă a jandarmilor bucureşteni în cazul conflictului din zona Timpuri Noi a fost determinată de agresivitatea crescută a celor aflaţi în hală, unii dintre ei atacând forţele de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici