Patronul Unicarm şi doi poliţişti, trimişi în judecată într-un caz de trafic de influenţă

Patronul companiei Unicarm, Vasile Lucuţ, şi doi poliţişti din Satu Mare au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Oradea, într-un dosar de trafic de influenţă după ce omul de afaceri ar fi încercat să obţină, prin intermediul poliţiştilor, o soluţie favorabilă într-un proces.

1194 afișări
Imaginea articolului Patronul Unicarm şi doi poliţişti, trimişi în judecată într-un caz de trafic de influenţă

Patronul Unicarm şi doi poliţişti, trimişi în judecată de DNA într-un caz de trafic de influenţă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri Vasile Lucuţ, patronul companiei Unicarm, pentru cumpărare de influenţă, a lui Vlad Nicolae Boşca - şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Satu Mare şi a lui Felician Jurj - agent de poliţie în cadrul aceleiaşi instituţii, cei din urmă pentru trafic de influenţă.

Conform sursei citate, în cursul lunii august 2011, Vlad Nicolae Boşca a acceptat de la omul de afaceri Vasile Lucuţ promisiunea unor foloase materiale pentru ca, prin intermediul subordonatului său Felician Gheorghe Jurj, să intervină la un judecător din cadrul Curţii de Apel Oradea care să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar în care omul de afaceri era judecat pentru ultraj.

"Curtea de Apel Oradea a pronunţat soluţia dorită de Lucuţ Vasile", se specifică în comunicat.

Ca urmare, Boşca şi Jurj au primit de la Unicarm SRL, firma inculpatului Lucuţ Vasile, în numele IPA (International Police Association) - Regiunea 1 Satu Mare produse de carmangerie şi o sponsorizare în valoare de 2.000 de lei pentru o deplasare în Olanda la o competiţie sportivă.

"La această deplasare au participat şi inculpaţii Boşca Vlad-Nicolae şi Jurj Felician-Gheorghe împreună cu membrii familiilor acestora. Ulterior însă, decizia favorabilă lui Lucuţ Vasile a fost înlăturată prin hotărâri date de alte complete de judecată", se arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici