Patru avioane germane Eurofighter susţin misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

Cele 4 avioane de luptă Eurofighter trimise recent de Germania în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană a NATO reprezintă un semn de solidaritate din partea unui partener excepţional al României, Germania - a declarat secretarul de stat Simona Cojocaru, care e în vizită la Berlin.

96 afișări
Imaginea articolului Patru avioane germane Eurofighter susţin misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

Patru avioane germane Eurofighter susţin misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

Secretarul de stat Simona Cojocaru a transmis aprecierea României pentru implicarea Germaniei în eforturile de consolidare a securităţii pe flancul estic al NATO.

Secretarul de stat în MApN a avut întâlniri cu un omolog al său din Ministerul Federal al Apărării din Germania, Benedikt Zimmer, precum şi cu preşedinta Comisiei de apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

În cadrul discuţiilor s-au abordat subiecte ale agendei internaţionale de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre. Secretarul de stat român a prezentat provocările cu care se confruntă această regiune de importanţă strategică şi a subliniat necesitatea întăririi securităţii, precum şi relevanţa eforturilor aliate în acest sens.

Pe de altă parte secretarul de stat din cadrul MApN a participat la cea de-a noua conferinţă „Europe’s Strategic Choices”, organizată de Chatham House, Institutul pentru Politica de Securitate de la Universitatea din Kiel şi Fundaţia Konrad Adenauer.

Simona Cojocaru a subliniat că dezinformarea, ştirile false, propaganda şi alte mijloace hibride sunt utilizate de unii actori ai vieţii publice pentru creşterea influenţei regionale şi globale şi subminarea sistemelor şi instituţiilor democratice. În acest context, oficialul român a evidenţiat că gestionarea acestor provocări poate fi realizată prin eforturi de îmbunătăţire a înţelegerii mediului informaţional, printr-o comunicare strategică adaptată, pentru a contracara în mod eficient dezinformarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici