Patru bărbaţi din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Patru bărbaţi din Kosovo au fost prinşi, joi, de poliţiştii de la Moraviţa, judeţul Timiş, în timp ce încercau să intre, pe câmp, ilegal în România, aceştia declarând că au hotărât să vină în ţara noastră pentru că nu aveau locuri de muncă în Kosovo, anunţă Poliţia de Frontieră.

122 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Patru bărbaţi din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"În cursul nopţii de 22.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, împreună cu poliţişti din cadrul secţiei 8 de Poliţie Deta au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au reţinut, în apropierea frontierei cu Serbia, patru persoane de sex masculin.Bărbaţii, care aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile din Kosovo, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări", se arată în informarea remisă vineri agenţiei MEDIAFAX.

Bărbaţii, cu vârste între 22 şi 30 de ani, le-au declarat poliţiştilor că au hotărât să vină în România, deplasându-se pe jos, din Serbia, peste câmp, pentru că în Kosovo nu mai aveau locuri de muncă, mai anunţă Poliţia de Frontieră.

Cei patru au cerut azil pe teritoriul ţării noastre, astfel că au fost predaţie unei echipe de la Inspectoratul General pentru Imigrări. În cauză s-a deschis dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici