Patru bărbaţi, prinşi în timp ce vindeau un bilet de loterie falsificat. Cum au păcălit un bătrân spunându-i că a câştigat un Logan

Patru indivizi au fost prinşi în flagrant delict, miercuri, de judiciariştii Poliţiei Sectorului 2, după ce i-au vândut unui bătrân un bilet de loterie falsificat, care avea ca premiu aparent un autoturism Dacia Logan, informează Poliţia Capitalei.

192 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi, prinşi în timp ce vindeau un bilet de loterie falsificat. Cum au păcălit un bătrân spunându-i că a câştigat un Logan

Patru bărbaţi, prinşi în timp ce vindeau un bilet de loterie falsificat. Cum au păcălit un bătrân spunându-i că a câştigat un Logan (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit anchetatorilor, Ilie Şerban (59 de ani), Marian Udilă (62 de ani), Ionel Bădănău (38 de ani) şi Mircea Dâncu (40 de ani) au intrat în vorbă cu bătrânul pe Bulevardul Lucreţiu Pătrăşcanu şi l-au convins să meargă acasă şi să le aducă 5.500 de lei.

Poliţiştii au intrat în posesia unor informaţii legate de cei patru în cursul lunii august şi au început să-i fileze, pentru a putea să realizeze prinderea lor în flagrant delict.

Cei patru s-au întâlnit, miercuri dimineaţă, într-o localitate din judeţul Argeş şi s-au îmbarcat într-un autoturism Mercedes, condus de Mircea Dâncu, după care, fără să-şi dea seama că sunt supravegheaţi, au plecat către Bucureşti.

În jurul orei 14.00, aceştia au pus ochii pe un bărbat, în vârstă de 78 de bani, iar Ilie Şerban a intrat cu el în vorbă, rugându-l să-l ajute să desfacă mai multe lozuri. În timp ce bărbatul de 78 de ani îl ajuta amabil, Şerban a scos din buzunat un loz fals, din care reieşea că este câştigător, iar premiul este o Dacia Logan. La scurt timp, la faţa locului a apărut şi Marian Udilă, care s-a recomandat drept directorul unei agenţii loto şi care, la rândul său, s-a prefăcut că dă un telefon. În câteva minute, a ajuns lângă victimă şi Ionel Bădănău, care, sub pretextul că ar fi directorul "agenţiei loto centrale", a confirmat bătrânului că lozul este câştigător.

În acest context, Ilie Şerban i-a spus victimei că nu este din Bucureşti şi are nevoie urgentă de bani, drept pentru care, dacă doreşte, poate să cumpere lozul câştigător cu numai 5.500 de lei, după care poate să ridice Dacia Logan şi s-o vândă mai scump. Convins că face o afacere bună, bătrânul s-a dus acasă şi a adus banii. După ce bărbaţii i-au înmânat lozul, au fost reţinuţi de poliţişti, iar suma de bani a fost restituită păgubitului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici