Patru copii, între care un bebeluş, găsiţi vii în junglă la două săptămâni după prăbuşirea avionului

Patru copii indigeni din Columbia au fost găsiţi în viaţă, la mai mult de două săptămâni după ce avionul în care călătoreau s-a prăbuşit într-o junglă deasă, potrivit Sky News.

2367 afișări
Imaginea articolului Patru copii, între care un bebeluş, găsiţi vii în junglă la două săptămâni după prăbuşirea avionului

Preşedintele Gustavo Petro a declarat că descoperirea a fost făcută în urma unor „căutări dificile” efectuate de armată - şi a descris vestea ca fiind „o bucurie pentru ţară”.

Cei patru copii indigeni, între care un bebeluş de 11 luni, din Columbia, au fost găsiţi în viaţă la mai mult de două săptămâni după ce avionul în care călătoreau s-a prăbuşit în jungla deasă.

Ceilalţi copii salvaţi au vârste de patru, nouă şi 13 ani.

Avionul, un Cessna 206, avea la bord şapte persoane atunci când a emis o alertă de urgenţă din cauza unei defecţiuni a motorului în primele ore ale zilei de 1 mai.

Trei adulţi, inclusiv pilotul, au murit în urma impactului, iar corpurile lor au fost găsite în interiorul avionului.

Informaţiile preliminare furnizate de autoritatea columbiană de aviaţie civilă, care a coordonat eforturile de salvare, sugerează că copiii au scăpat din avion şi au plecat în pădurea tropicală pentru a găsi ajutor.

Salvatorii, sprijiniţi de câini de urmă, au găsit anterior fructe aruncate pe care copiii le-au mâncat pentru a supravieţui, precum şi adăposturi improvizate din vegetaţia junglei.

La operaţiunile de salvare au participat avioane şi elicoptere ale armatei şi forţelor aeriene din Columbia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici