Patru hoţi care se deghizau în angajaţi ai unor firme de deratizare, prinşi în Capitală

Patru hoţi, doi bărbaţi şi două femei, care jefuiau bătrâni după ce se deghizau în angajaţi ai unor firme de dezinsecţie şi deratizare au fost prinşi în flagrant, miercuri, de poliţiştii bucureşteni ai Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 5, informează Poliţia Capitalei.

149 afișări
Imaginea articolului Patru hoţi care se deghizau în angajaţi ai unor firme de deratizare, prinşi în Capitală

Patru hoţi care se deghizau în angajaţi ai unor firme de deratizare, prinşi în Capitală (Imagine: Raul Stef / Mediafax Foto)

"În cursul zilei de miercuri, 6 noiembrie a.c., poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Sector 5, au identificat şi prins în flagrant patru persoane suspectate de comiterea unei infracţiuni de furt din locuinţă prin utilizarea de calităţi mincinoase", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, sub pretextul că sunt angajaţi ai firme de dezinsecţie şi deratizare, trei dintre suspecţi au intrat în casa unei bătrâne în vârstă de 79 de ani, de unde ar fi furat 4.600 de lei. În timp ce aceştia scotoceau în locuinţa femeii, al patrulea membru al grupării aştepta în maşină, cu motorul pornit, în aşa fel încât să poată fugi cât mai repede, în caz de nevoie.

Pentru a fi credibili, hoţii purtau halate albe şi aveau la ei pompe pentru stropit, mai spun poliţiştii.

Potrivit anchetatorilor, miercuri dimineaţă, în jurul orei 8.00, cei patru au fost observaţi de echipele de filaj în judeţul Ilfov şi urmăriţi până în Bucureşti.

Ajunşi în Capitală, aceştia au încercat, iniţial fără succes, să păcălească mai multe persoane. În jurul orei 14.00, ei au reuşit să intre în locuinţa bătrânei de 79 de ani, situată pe bulevardul Bucureştii Noi din sectorul 1.

După aproximativ zece minute, poliţiştii bucureşteni i-au observat pe cei trei cum au ieşit din blocul victimei şi au mers la maşină, moment în care i-au imobilizat.

Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei Judecătoriei Sectorului 5, cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici