Patru maramureşeni, trimişi în judecată pentru că au împuşcat căprioare

Patru maramureşeni au fost trimişi în judecată pentru că în septembrie anul trecut au împuşcat, fără drept, trei căprioare, informează Ministerul Public.

178 afișări
Imaginea articolului Patru maramureşeni, trimişi în judecată pentru că au împuşcat căprioare

Patru maramureşeni, trimişi în judecată pentru că au împuşcat căprioare (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Arghil Ciurte, Ioan Petru Petrişor şi Vasile Timiş, pentru braconaj cinegetic, transportul vânatului provenit din braconaj şi uz de armă letală, fără drept, precum şi a inculpatului Cristian Florin Rus, pentru transportul vânatului provenit din braconaj şi tăinuire.

În 4 septembrie 2011, inculpaţii au participat la o acţiune de vânătoare organizată pe un fond de vânătoare din judeţul Maramureş, ocazie cu care, inculpaţii Ciurte Arghil, Petrişor Ioan Petru şi Timiş Vasile au făcut uz de armă letală, fără drept, împuşcând trei exemplare din specia căprior.

Totodată, inculpaţii Ciurte Arghil, Petrişor Ioan Petru şi Timiş Vasile împreună cu inculpatul Rus Cristian Florian (după ce au eviscerat şi jupuit cele trei exemplare de vânat) le-au transportat cu maşina acestuia din urmă de pe fondul de vânătoare, serviciu pentru care a primit pentru consumul propriu, carne de vânat, cunoscând că provine din braconaj.

Prejudiciul cauzat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş se cifrează la valoarea de 7.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici