Video Patru membri ai reţelei care obliga tinere să se prostitueze, în cluburi de striptease din Sibiu, au fost reţinuţi - VIDEO

Patru persoane suspectate că racolau tinere şi le obligau să se prostitueze în cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost reţinute, luni seară, în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii din Alba şi Sibiu pentru destructurarea unei reţele de proxenetism.

10201 afișări

Surse judiciare au declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că patru persoane suspectate că racolau tinere şi le obligau să se prostitueze în cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost reţinute.

De asemenea, în cazul altor doi suspecţi procurorii au dispus măsura controlului judiciar, iar un al şaptelea bărbat a fost propus pentru arestare în lipsă.

Şeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din BCCO Alba, comisarul Cătălin Talpoş, a declarat presei că cei şapte suspecţi au acţionat “prin exploatarea unor tinere care aveau o situaţie vulnerabilă”, unele dintre acestea fiind din centre de plasament.

“De regulă, tinerele erau, pe parcursul zilei, ţinute sub cheie, încuiate, sechestrate, iar noaptea erau duse în cluburile respective pentru a presta activitate ca animatoare - dansatoare şi, pe lângă activitatea respectivă, erau obligate să practice prostituţia prin raporturi sexuale cu clienţi ai localurilor. Dacă fetele refuzau, acestea erau forţate de patroni care exercitau asupra lor diferite măsuri coercitive. Este vorba de şapte suspecţi în cauză, fiecare are participaţia lui. Unii au constituit gruparea, alţii au sprijinit-o. Fiecare a participat la exploatarea tinerelor, la plasarea lor pentru a practica prostituţia”, a declarat Cătălin Talpoş.

El a precizat că sumele încasate pentru practicarea prostituţiei variau: “De exemplu, tinerele care erau mai vulnerabile din cauză că proveneau din centrele de plasament din judeţul Sibiu erau forţate să practice prostituţia, iar banii le erau în totalitate luaţi. Posibil să le fi lăsat pentru un suc sau un pachet de ţigări. În rest, toţi banii le erau luaţi de suspecţi”.

Talpoş a explicat că, până în acest punct al anchetei, au fost identificate 20 de tinere care au fost audiate ca martori în dosar.

”Avem în jur de 20 de tinere, probabil că numărul e mai mare, dar încă nu am reuşit să le identificăm pe toate, pentru că sunt cam din toată ţara. Este vorba de două cluburi care au avut trei puncte de lucru în trei locaţii din Sibiu”, a precizat Cătălin Talpoş.

O grupare specializată în proxenetism, ai cărei membri sunt acuzaţi că au racolat mai multe tinere pe care le-au obligat să se prostitueze în cluburi de striptease din Sibiu, a fost destructurată, luni, de poliţiştii din Alba şi Sibiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Română, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia şi cei de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Sibiu al DIICOT, au făcut şase percheziţii domiciliare, la persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe agende cu însemnări personale, legate de venituri realizate prin exploatarea tinerelor, sisteme informatice, telefoane mobile şi aproximativ 1.500 de lei.

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională, formată din şapte persoane, s-ar fi constituit în municipiul Sibiu. Membrii grupării ar fi convins victimele să se angajeze ca dansatoare în cluburi de striptease, însă ulterior, prin ameninţare, agresiune fizică sau alte forme de costrângere, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu clienţii cluburilor de striptease sau cu alţi clienţi găsiţi de ei.

Fetele racolate erau apoi angajate cu forme legale la cluburile de striptease, ca menajere sau îngrijitoare de spaţii verzi şi cazate în diferite locuri.

Potrivit sursei citate, în realitate, tinerele recrutate de membrii grupării lucrau ca dansatoare în două cluburi de striptease care aparţin unei firme din Sibiu, la care cei în cauză erau asociaţi sau administratori.

Banii obţinuţi în urma practicării prostituţiei ar fi revenit în mare parte membrilor grupării, care le-ar fi găsit clienţi şi le-ar fi plasat în diverse locaţii, pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu clienţii, sub directa lor supraveghere.

De asemenea, membrii grupării ar fi exploatat şi alte tinere, care iniţial acceptau să practice prostituţia, însă deoarece ulterior refuzau, ar fi fost constrânse să continue. Totodată, în situaţiile în care persoanele exploatate reuşeau să plece, ar fi fost căutate de membrii grupării şi determinate prin acte de agresiune să continue practicarea prostituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici