Patru noi fluxuri de vaccinare la Sibiu, dintre care unul în Mall

Patru noi fluxuri de vaccinare, dintre care două în municipiul Sibiu şi unul în Mall-ul din localitatea Şelimbăr, vor fi operaţionalizate în judeţul Sibiu, din 15 februarie, anunţă, marţi, reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

2743 afișări
Imaginea articolului Patru noi fluxuri de vaccinare la Sibiu, dintre care unul în Mall

Vaccinare la mall. Oraşul din România unde un punct de vaccinare va fi într-un spaţiu comercial

Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a spus, marţi, că începând cu data de 15 februarie, la nivelul judeţului Sibiu se vor operaţionaliza un număr de patru fluxuri de vaccinare în trei centre de vaccinare.

Două fluxuri de vaccinare vor fi în centrul fix deja deschis în municipiul Sibiu, unde funcţiona un singur flux. Un flux de vaccinare va fi deschis în Casa de Cultură din oraşul Cisnădie, iar încă un flux de vaccinare va fi deschis în mall-ul Shopping City din Şelimbăr.

„Facem precizarea că înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, şi se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25”, spune Ştefan.

Cele patru fluxuri de vaccinare se deschid ca urmare a aprobării vaccinării cu serul de la AstraZeneca.

În Sibiu, locurile pentru vaccinare s-au epuizat din prima zi a etapei a doua.

Potrivit datelor puse la dispoziţia Prefecturii Sibiu, de către Direcţia de Sănătate Publică, în judeţul Sibiu au fost administrate, de la debutul campaniei de vaccinare, 20.408 doze de vaccin, dintre care 1.011 doar în ultimele 24 de ore.

De la prima administrare, respectiv 31 decembrie 2020, până în prezent la nivelul judeţului Sibiu au fost înregistrate 15 pierderi.

Numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare până în prezent este de 30, dintre care nouă de tip local (durere la locul injectării), cinci de tip alergic, 12 cu alte simptome uşoare, o persoană a avut febră şi durere de cap, iar trei reacţii au fost de anafilaxie.

Până marţi, un număr de 14.352 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin iar 6.056 de persoane au făcut vaccinare şi cu cea de-a doua doză de vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccinare,
mall,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici