Patru persoane întoarse din Italia au intrat în carantină la Constanţa, de teama coronavirusului. Nu au simptome, dar vor rămâne izolaţi la domiciliu

  • Cei patru cetăţeni români care s-au întors din Italia au mers la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi au fost testaţi pentru coronavirus.
  • Până în prezent, în judeţul Constanţa nu există niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.
  • Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa va fi unul dintre cele cinci centre de la nivel naţional care vor primi pacienţi infectaţi cu noul virus.
1690 afișări
Imaginea articolului Patru persoane întoarse din Italia au intrat în carantină la Constanţa, de teama coronavirusului. Nu au simptome, dar vor rămâne izolaţi la domiciliu

Patru persoane întoarse din Italia au intrat în carantină la Constanţa, de teama coronavirusului. Nu au simptome, dar vor rămâne izolaţi la domiciliu

Patru români care s-au întors din Italia au intrat în carantină, luni, după ce s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi au fost testaţi pentru coronavirus. Aceştia nu au simptome, dar vor rămâne izolaţi la domiciliu.

Cei patru cetăţeni români care s-au întors din Italia au mers la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi au fost testaţi pentru coronavirus. Persoanele nu prezentau simptome în momentul în care s-au dus la spital, însă vor sta izolate la domiciliu timp de 48 de ore, până când vor veni rezultatele analizelor.

Până în prezent, în judeţul Constanţa nu există niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus, au anunţat luni reprezentanţii Primăriei Constanţa, însă instituţiile iau măsuri de prevenire.

Astfel, a fost constituit, luni, la Constanţa un grup de lucru care va coordona măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, COVID-19. Din această celulă fac parte Primăria Constanţa, reprezentanţi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, ai Direcţiei Administrative, ai CT Bus, societatea de transport public, şi ai Poliţiei Locale Constanţa.

În oraş au fost sporite măsurile de prevenţie. Reprezentanţii Primăriei au anunţat că directorii grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din municipiul Constanţa au fost rugaţi să-şi refacă stocurile cu dezinfectanţi şi produse de curăţenie, a mai anunţat sursa citată. La fel se întâmplă şi în sediile primăriei, unde vin mulţi oameni. Acestea vor fi dotate cu dispensere ce conţin substanţe dezinfectante pentru a evita răspândirea bolilor virale.

În judeţul Constanţa au fost amenajate 4 centre de carantină unde vor fi duse persoanele care au intrat în contact cu bolnavi infectaţi cu coronavirus sau care vin din zonele de risc, au mai anunţat autorităţile.

De asemenea, Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa va fi unul dintre cele cinci centre de la nivel naţional care vor primi pacienţi infectaţi cu noul virus. Conform surselor consultate de MEDIAFAX, în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa există în acest moment 20 de kituri de depistare a coronavirusului.

De asemenea, luni seară va avea loc o şedinţă la Instituţia Prefectului în care se vor stabili măsurile care urmează a fi luate pentru prevenţia răspândirii noului virus.

„În acest sens, analizăm mai multe locuri probabile pentru organizarea de spaţii de carantinare, în judeţul Constanţa, dar facem şi o evaluare a resursei umane care poate contribui activ (medici, asistente), pentru zonele de frontieră”, a transmis George Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici