Patru studenţi români, blocaţi de autorităţi în Cairo

Patru studenţi ai Facultăţii de Medicină din Bucureşti "Carol Davila" sunt blocaţi în Cairo, deşi au bilete de întoarcere în Bucureşti, însă le sunt invocate motive de nerecunoaştere a tichetelor de călătorie electronice.

1 afișare
Imaginea articolului Patru studenţi români, blocaţi de autorităţi în Cairo

Patru studenţi ai Facultăţii de Medicină din Bucureşti, blocaţi de autorităţi în Cairo

Studenţii Ioana Năstase, Veronica şi Carmen Dobre, precum şi Bogdan Prisecaru nu s-au putut îmbarca în cursa Tarom de miercuri, ora 3.00, întrucât poliţiştii de frontieră egipteni au susţinut că nu le recunosc biletele. "Ticket paper", s-au adresat, textual, poliţiştii studenţilor.

De altfel, studenţii au realizat că unul dintre poliţişti nu putea citi literele latine de pe lista de pasageri.

Studenţii au insistat să vorbească cu reprezentantul Tarom la aeroport, care a ajuns la momentul în care controlul actelor s-a încheiat, astfel că li s-a spus că vor trebui să plătească câte 50 de euro penalizare şi vor fi programaţi la o altă cursă.

În timp ce studenţii aşteptau să li se clarifice situaţia, alţi pasageri ai cursei către Bucureşti erau trecuţi prin filtrele autorităţilor aeroportuare.

Rudele şi prietenii studenţilor au încercat să contacteze oficiali ai Ambasadei României în Cairo, însă demersul a rămas fără rezultat.

Toate numerele de telefon ale Ambasadei României în Egipt, postate pe site-ul Ministerului Afacerilor de Externe, nu pot fi apelate.

Studenţii au participat, între 31 iulie-21 august, la o şcoală de vară în oraşul egiptean Ismailia, organizată de Suez Canal University.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici