PC, PSD şi Asociaţia proprietarilor în baza Legii 112 au depus o petiţie la Cotroceni

Câteva sute de proprietari în baza Legii 112 ai caselor naţionalizate au participat, joi, în faţa Palatului Cotroceni, la un miting organizat de PC şi PSD Bucureşti.

208 afișări
Imaginea articolului PC, PSD şi Asociaţia proprietarilor în baza Legii 112 au depus o petiţie la Cotroceni

PC, PSD şi Asociaţia proprietarilor în baza Legii 112 au depus o petiţie la Cotroceni

Manifestanţii au depus la Administraţia prezidenţială o petiţie semnată de preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, şi preşedintele Asociaţiei proprietarilor în baza Legii 112, Stelian Opriş, în care îi cer preşedintelui Traian Băsescu să promulge legea de modificare a legii caselor naţionalizate imediat după ce aceasta soseşte de la Curtea Constituţională.

Protestatarii au strigat lozinci precum "Jos mafia!", "Nu ne mai evacuaţi!" şi i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu să promulge legea, deşi şeful statului nu se afla în Palatul Cotroceni, ci face o vizită la Bruxelles, unde participă la Consiliul European.

Senatorul PC Marius Marinescu a afirmat că legea numită "Voiculescu" face dreptate atât foştilor proprietari care sunt despăgubiţi la valoarea de piaţă a imobilelor naţionalizate, cât şi chiriaşilor care şi-au cumpărat casele în baza Legii 112.

Marinescu a spus că PC este convins că în data de 12 noiembrie Curtea Constituţională o să dea răspuns la contestaţiile depuse de PDL şi PNL că legea este constituţională.

Alături de Marius Marinescu au participat la miting şi parlamentarii Corneliu Ciontu şi Gheorghe Ţundrea, dar şi preşedintele organizaţiei PSD sector 1, Dan Tudorache. Tudorache a spus că legea este foarte bună şi speră ca preşedintele să o promulge.

PDL a contestat, luni, la Curtea Constituţională, modificările aduse de Parlament la Legea caselor naţionalizate. Contestaţia PDL va fi discutată în 12 noiembrie de Curtea Constituţională.

Şi PNL a anunţat că va contesta legea la Curtea Constituţională.

Deputaţii au respins, săptămâna trecută, cu 117 voturi "pentru", 79 "împotrivă" şi 28 abţineri, raportul Comisiei juridice la cererea de reexaminare privind legea caselor naţionalizate, preşedintele de şedinţă, Eugen Nicolicea, explicând după vot că legea va fi retrimisă şefului statului, în forma iniţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici