PDL: Oprescu îşi bate joc de banii bucureştenilor. Reabilitarea fântânilor arteziene cu 14 milioane euro este iresponsabilitate crasă

PDL Bucureşti l-a acuzat, luni, pe Sorin Oprescu de "iresponsabilitate crasă şi de maximă lipsă de respect faţă de cetăţenii Bucureştiului", susţinând că acesta a iniţiat un proiect de hotărâre pentru reabilitarea mai multor fântâni arteziene din Capitală, în valoare 14 milioane de euro.

266 afișări
Imaginea articolului PDL: Oprescu îşi bate joc de banii bucureştenilor. Reabilitarea fântânilor arteziene cu 14 milioane euro este iresponsabilitate crasă

Sorin Oprescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, pare să fi pierdut măsura: a iniţiat un proiect de hotărâre pentru reabilitarea mai multor fântâni arteziene din Capitală, costul total pentru bugetul Primăriei ridicându-se la 14 milioane de euro. PDL Bucureşti respinge cu hotărâre această iniţiativă a lui Sorin Oprescu, pe care o consideră dovada cea mai clară a faptului că primarul general îşi bate joc de banii bucureştenilor", se arată într-un comunicat de presă remis de PDL Bucureşti agenţiei MEDIAFAX.

Democrat-liberalii îl acuză pe Sorin Oprescu de "iresponsabilitate crasă şi de maximă lipsă de respect faţă de cetăţenii Bucureştiului".

"În pragul iernii, în condiţiile în care nu există contracte pentru asigurarea serviciilor de salubritate, în condiţiile în care datoriile RADET depăşesc 220 de milioane de euro şi penalităţile către ELCEN sar de 250 de milioane de euro, în condiţiile în care Consiliul General a decis să subvenţioneze căldura pentru bucureşteni şi în acest an, dorinţa lui Sorin Oprescu de a reabilita fântânile arteziene din Piaţa Unirii şi Parcul Tineretului cu 14 milioane de euro reprezintă o mostră de iresponsabilitate crasă şi de maximă lipsă de respect faţă de cetăţenii Bucureştiului", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti spun că vor vota împotriva "acestor aşa-zise investiţii" propuse de primarul general al Capitalei, aşa cum au mai făcut-o o dată pe parcursul acestui an. "PDL Bucureşti îi aduce aminte lui Sorin Oprescu, în caz că a uitat, că CGMB a respins deja o dată prin vot reabilitarea fântânilor şi crede că nu există niciun temei pentru care votul să se reia. Mai mult, dacă împrumutul de 800 de milioane de euro cerut de Sorin Oprescu are ca scop final astfel de investiţii «de maximă urgenţă», majoritatea din Consiliul General se va opune", mai susţin democrat-liberalii bucureşteni.

PDL Bucureşti îi cere din nou primarului general să explice public, în mod clar, cum se vor cheltui 300 de milioane de euro, în cazul în care împrumutul s-ar materializa.

"Sorin Oprescu ar trebui să-şi aducă aminte că a fost învestit cu încredere de cetăţenii Capitalei pentru a le rezolva problemele, nu pentru a produce bani de campanie electorală. Disperarea care l-a cuprins în perspectiva alegerilor de anul viitor, justificată de greşeala asumării însemnelor USL, nu îi dă dreptul primarului general să folosească bugetul municipalităţii în scopuri electorale sau să dubleze datoria Capitalei doar pentru a face rost de fonduri pentru campania din toamna lui 2012. Toate aceste încercări de a genera bani pentru firmele apropiate USL nu sunt altceva decât dovezi ale faptului că Bucureştiul nu are în acest moment un primar general responsabil, ci doar un politruc interesat de binele său şi al susţinătorilor săi politici", se menţionează în finalul comunicatului de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici