Pedofilie în Biserică. Episcopii renunţă la mai multe imobile, pentru a despăgubi victimele

Episcopii din Franţa s-au angajat să mărească fondul de despăgubire a victimelor pedofiliei în Biserică „prin renunţarea la mai multe imobile aparţinând Conferinţei Episcopale Franceze şi diecezelor”.

1410 afișări
Imaginea articolului Pedofilie în Biserică. Episcopii renunţă la mai multe imobile, pentru a despăgubi victimele

Pedofilie în Biserică. Episcopii renunţă la mai multe imobile pentru a despăgubi victimele

Anunţul a fost făcut luni la Lourdes de către preşedintele episcopilor francezi, Eric de Moulins-Beaufort.

Prelatul a mai spus că, dacă va fi necesar, „se pot contracta împrumuturi pentru a anticipa nevoile", scrie ANSA.

Episcopii, reuniţi la Lourdes, au decis, de asemenea, să înfiinţeze un organism naţional responsabil cu despăgubirea victimelor violenţelor sexuale.

Organismul va fi prezidat de o juristă, a precizat Mons. de Moulins-Beaufort, Marie Derain de Vaucresson, fostă avocată a copiilor, care îşi va înfiinţa propria echipă după modelul celei a Comisiei independente Sauvé privind pedofilia în Biserica franceză.

Această comisie a publicat luna trecută un raport, dezvăluind amploarea violenţei pedofiliei în Biserică în ultimii 70 de ani: 330.000 de victime minore ale preoţilor, ale personalului de la diferite niveluri şi ale laicilor din Biserică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pedofilie,
franţa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici