Pedofilie în Biserică: peste 4.000 de victime ale abuzurilor în Portugalia

Grupul înfiinţat de episcopi în urmă cu puţin peste un an şi-a prezentat raportul final.

288 afișări
Imaginea articolului Pedofilie în Biserică: peste 4.000 de victime ale abuzurilor în Portugalia

Pedofilia în Biserică: peste 4.000 de victime ale abuzurilor în Portugalia

Sinodul Episcopilor apreciază problema pedofiliei rămâne o rană deschisă. În Portugalia, numărul victimelor abuzului sexual asupra copiilor în Biserica Catolică din 1950 este estimat la cel puţin 4.415 persoane, a declarat Pedro Strecht, psihiatru-şef al Comitetului independent pentru studiul abuzului asupra copiilor în Biserica Catolică, un grup înfiinţat de episcopii portughezi în urmă cu puţin peste un an şi care şi-a prezentat astăzi raportul final.

Potrivit actului, sunt 512 presupuse victime ale abuzului care s-au prezentat oficial, dar Strecht a furnizat tocmai un presupus bilanţ real mai mare, fără a explica cum a fost depistat acest număr. Anterior, înalţi oficiali ai Bisericii portugheze au spus că au existat doar câteva cazuri. 

Completul de experţi nu publică numele victimelor, identităţile presupuşilor autori ai abuzurilor şi nici locurile în care ar fi avut loc abuzurile. Cu toate acestea, raportul include o ataşare separată şi confidenţială a tuturor numelor membrilor Bisericii raportate comisiei, care vor fi trimise Conferinţei Episcopale din Portugalia şi poliţiei.

Raportul precizează că 77% dintre abuzuri au fost comise de preoţi, în timp ce alţi autori au fost legaţi de instituţii ecleziastice. Tot conform raportului, 48% dintre cei care s-au prezentat au vorbit pentru prima dată despre abuz.

Majoritatea presupuselor victime au fost bărbaţi, în timp ce 47% au fost femei. Episcopii portughezi vor trebui să discute despre raport luna viitoare. Termenul de prescripţie a expirat pentru majoritatea cazurilor expuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici