Pelerinaj impresionant de Izvorul Tămăduirii la Biserica „Buna Vestire” din Brăila/ Povestea apei despre care se spune că face minuni | FOTO

Sute de credincioşi din toată ţara s-au adunat, vineri, de Izvorul Tămăduirii, la Biserica „Buna Vestire” din Brăila, pentru a participa la slujbă şi pentru a lua apă sfinţită din izvorul aflat chiar sub lăcaşul de cult. Mulţi pelerini au venit încă de joi şi au petrecut noaptea în curtea bisericii.

720 afișări
Imaginea articolului Pelerinaj impresionant de Izvorul Tămăduirii la Biserica „Buna Vestire” din Brăila/ Povestea apei despre care se spune că face minuni | FOTO

Pelerinaj impresionant de Izvorul Tămăduirii la Biserica „Buna Vestire” din Brăila/ Povestea apei despre care se spune că face minuni | FOTO

Sute de credincioşi din toată ţara participă la ceremoniile religioase organizate la Biserica „Buna Vestire” din Brăila, cu ocazia praznicului Izvorul Tămăduirii.

Oamenii s-au adunat pentru a lua apă de la izvorul din biserică, despre care se spune că face minuni. Potrivit organizatorilor procesiunii, apa miraculoasă a fost descoperită în anul 1863, odată cu începerea lucrărilor de construire a bisericii.

Apa a fost captată într-o fântână şi de atunci, an de an, credincioşii vin la lăcaşul de cult pentru a-şi găsi tămăduirea sufletească şi trupească.

Slujba de Izvorul Tămăduirii este oficiată de preoţii bisericii brăilene şi de arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun. Înalta faţă bisericească i-a binecuvântat pe credincioşii adunaţi la Biserica Buna Vestire şi a sfinţit apa din izvor, cunoscută şi sub numele de „Agheasma Mică”. Pelerinii sunt aşteptaţi de preoţi cu pachete cu alimente şi, după slujbă, sunt invitaţi la o expoziţie de ouă încondeiate.

„Pelerinii sunt aşteptaţi cu daruri pascale, pachete cu alimente specifice perioadei. Sfânta Liturghie are loc dimineaţă, iar la ora 12.00 este programată o expoziţie de ouă încondeiate la Teatrul Maria Filotti. Înaltpreafinţitul Arhiepiscop Casian şi un sobor de preoţi din Galaţi şi Brăila oficiază slujba. Credincioşii primesc apa sfinţită din izvorul aflat la 15 metri sub altarul bisericii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Zeci de oameni veniţi din toate colţurile ţării şi-au petrecut noaptea de joi spre vineri la Biserica Buna Vestire din Brăila, iar alte sute de pelerini s-au aşezat la coadă încă de la primele ore ale zilei. Oamenii aşteaptă ore la rând pentru a lua apa despre care se spune că face minuni.

„Venim în fiecare an să luăm agheasmă. Eu vin de aproape, din Galaţi, dar sunt oameni din toată ţara la coadă. Apa de aici este bună, ne ajută să ne facem bine”, a spus unul dintre pelerini.

Ca să nu se formeze busculade, enoriaşii sunt dirijaţi printr-un culoar delimitat cu garduri de protecţie, iar pe străzile din jurul bisericii a fost interzis traficul auto. În timpul pelerinajului nu au fost incidente, iar măsurile de ordine au fost asigurate de zeci de jandarmi din Brăila şi Constanţa. De asemenea, printre pelerini sunt poliţişti, pompieri şi salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă.

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, marcată de fiecare dată în prima zi de vineri după Paşte. Sărbătoarea, veche de aproximativ 1.500 de ani, evocă un miracol petrecut la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. Conform tradiţiei, în această zi credincioşii ortodocşi vin la biserică pentru a participa la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de „Agheasma Mică”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici