Pelerinaj la Iaşi: Peste 105.000 de persoane s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Peste 105.000 de persoane s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a anunţat miercuri Primăria Iaşi.

165 afișări
Imaginea articolului Pelerinaj la Iaşi: Peste 105.000 de persoane s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Pelerinaj la Iaşi: Peste 105.000 de persoane s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Peste 135.000 de persoane au participat până miercuri la manifestările religioase, iar aproape 105.000 de pelerini au trecut deja pe la racla Sfintei Cuvioase Parascheva şi a Sfântului Paisie de la Neamţ din Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi susţin că numărul pelerinilor va creşte considerabil în următoarele zile.

„De peste trei decenii Sărbătorile Iaşului au devenit unul dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante momente din fiecare toamnă. Zecile de mii de pelerini şi turişti din întreaga ţară şi din străinătate care vin în Capitala Moldovei, precum şi ieşenii care străbat străzile oraşului creează o atmosferă solemnă şi emoţionantă. Sărbătorile din acest an sunt cu atât mai aşteptate cu cât ele au loc după trei ani de dificile restricţii pricinuite de pandemia de COVID-19”, susţine primarului Iaşului, Mihai Chirica.

Conform acestuia, evenimentul central al Sărbătorilor - Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie – se va desfăşura în condiţii obişnuite.

„De asemenea, la fel ca în anii anteriori pandemiei, ediţia din 2022 a Sărbătorilor Iaşului propune o serie de evenimente care îi vor încânta atât pe locuitorii oraşului, cât şi pe turişti. Nu lipsesc târgurile meşteşugăreşti, Ceaiul Pelerinului, focurile de artificii şi nici concertele în aer liber, susţinute de artişti români de renume”, a mai precizat Mihai Chirica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici