Penitenciarul Craiova spune că Gheorghe Dincă a dat interviul prin avocat

Conducerea Penitenciarului Craiova reacţionează după interviul acordat de „monstrul” din Caracal, Gheorghe Dincă, şi transmite, vineri seara, că interviul a fost realizat prin avocat.

1078 afișări
Imaginea articolului Penitenciarul Craiova spune că Gheorghe Dincă a dat interviul prin avocat

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Andrei Oţel, a transmis, vineri seara, un comunicat de presă prin care arată cum s-a realizat interviul acordat de Gheorghe Dincă, încarcerat.

„Având în vedere aspectele apărute în mass-media cu privire la legătura telefonică dintre o persoană privată de libertate (Gheirghe Dincă - n.r.) şi un jurnalist, conducerea Penitenciarului Craiova aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că respectiva conversaţie s-a realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar şi confidenţialitatea interacţiunii cu apărătorul”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, la nivelul instituţiei se desfăşoară o cercetare administrativă pentru a se stabili dacă au existat încălcări ale cadrului legal în acest caz.

Sunt verificări la Penitenciarul din Craiova, după ce Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că a ucis şi ars două fete în domiciliul lui din Caracal, judeţul Olt, a acordat un interviu presei fără ca acesta să fi fost aprobat.

Un interviu acordat de Gheorghe Dincă a apărut în Gândul. „Monstrul” de la Caracal a povestit cum a violat-o pe Alexandra Măceşanu şi cum a legat-o apoi de pat, în „camera groazei”, dar şi cum a fost anchetat de poliţişti şi procurori, inclusiv de ofiţeri FBI. Dincă vorbeşte despre modul în care a decurs ancheta şi cum ar fi fost forţat să-şi recunoască faptele.

La trei ani de când a fost arestat preventiv, acuzat că le-a violat, ucis şi ars pe Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani), procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final în prima instanţă, la Tribunalul Olt. În septembrie urmează să fie pronunţată sentinţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici