Percheziţie DNA la locuinţa liderului sindical Marius Petcu

Procurorii anticorupţie au făcut o percheziţie, vineri dimineaţă, la locuinţa liderului CNSLR - Frăţia, Marius Petcu, reţinut pentru 24 de ore după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea mită 40.000 de euro de la reprezentantul unei firme de construcţii.

158 afișări
Imaginea articolului Percheziţie DNA la locuinţa liderului sindical Marius Petcu

Percheziţie DNA la locuinţa liderului sindical Marius Petcu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii au căutat probe şi şi alte acte doveditoare în dosarul în care Marius Petcu este acuzat de luare demită.

Avocatul liderului sindical, Alice Drăghici, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu au fost găsite probe sau acte incriminatoare.

Marius Petcu, a primit, în 2009-2010, de la directorul unei firme, aproximativ 20.000 de euro lunar, iar în februarie 2011 şi o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro, pentru a atribui acestei societăţi contractul pentru construirea Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere Snagov.

Marius Grigore Petcu, preşedintele Federaţiei Sanitas, a fost reţinut, joi noapte, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în perioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov", preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, notează procurorii în documentul citat.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro.

"Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare", au precizat procurorii anticorupţie.

Marius Petcu a fost prins în flagrant, joi, de procurorii anticorupţie după ce a primit mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus reţinerea lui Petcu pe o perioadă de 24 de ore. Liderul sindical urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici