PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti, Hunedoara, Cluj şi Timişoara, la traficanţi şi consumatori de DROGURI

Percheziţii de amploare au loc, joi dimineaţă, în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, fiind vizate 77 de persoane acuzate de comercializarea în mod ilegal de produse etnobotanice cu efect halucinogen, precum şi de droguri de risc şi de mare risc.

807 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti, Hunedoara, Cluj şi Timişoara, la traficanţi şi consumatori de DROGURI

PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti, Hunedoara, Cluj şi Timişoara, la traficanţi şi consumatori de DROGURI (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara fac 46 de percheziţii domiciliare în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, în scopul destructurării unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri.

În Valea Jiului au loc perchezeţii în trei localităţi, respectiv Petroşani, Vulcan şi Lupeni, anchetatorii susţinând că sunt căutaţi traficanţi şi consumatori de droguri.

Acţiunea procurorilor vizează 77 de persoane, care comercializează în mod ilegal produse din categoria substanţelor etnobotanice cu efect halucinogen, precum şi droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (ecstasy) către consumatorii din judeţul Hunedoara, cu predilecţie elevi de liceu.

Liderii grupării utilizau firme de curierat pentru transportul drogurilor de risc şi de mare risc şi a substanţelor etnobotanice, ceilalţi membri ai grupării distribuind ulterior drogurile în judeţul Hunedoara.

La sediul DIICOT au fost duse 100 de persoane, învinuiţi şi consumatori, în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia.

Suportul informativ a fost asigurat de către Directia Operatiuni Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici