Percheziţii DNA cu probleme la locuinţa preşedintelui AEP. Soţul lui Pătru ar fi încercat să fugă cu probe. Acţiunea vizează achiziţionarea unor softuri pentru alegeri - FOTO, VIDEP

Procurorii DNA din Ploieşti fac, marţi, percheziţii la locuinţa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi la sediul instituţiei, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

10018 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA cu probleme la locuinţa preşedintelui AEP. Soţul lui Pătru ar fi încercat să fugă cu probe. Acţiunea vizează achiziţionarea unor softuri pentru alegeri - FOTO, VIDEP

Percheziţii DNA la Autoritatea Electorală Permanentă Bucureşti

15:39 Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, audiată la DNA Ploieşti 

Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a fost adusă cu mandat, marţi după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, unde este audiată în dosarul în care sunt investigate infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Întrebată de ce se află la DNA Ploieşti, Anei Maria Pătru a răspuns că nu ştie.

De asemenea, întrebată de ce a încercat soţul ei să fugă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a răspuns că nu a încercat să fugă.

Pătru a refuzat să răspundă la celelalte întrebări.

11:47 - Soţul Anei Maria Pătru ar fi încercat să fugă cu probe

Soţul Anei Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, ar fi încercat să fugă cu probe în timpul percheziţiilor făcute la domiciliul acestuia din Râmnicu Vâlcea, fiind oprit de poliţişti, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate este vorba despre documente privind societatea pe care acesta a deţinut-o, în prezent radiată, actele fiind relevante pentru anchetă. Surse judiciare susţin că prin intermediul firmei respective, Ana Maria Pătru ar fi primit sume de bani.

Bărbatul ar fi încercat să fugă cu documentele însă ar fi fost oprit de poliţişti, au declarat surse judicare pentru MEDIAFAX.

11:26 -Cine este Ana Maria Pătru. Traseul profesional şi legăturile cu mediul politic ale preşedintelui AEP

Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), vizată de un dosar al DNA privind suspiciuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, conduce instituţia din anul 2012, anterior fiind vicepreşedinte. În 2009 a fost fotografiată alături de Traian Băsescu şi de liderii PDL .

Ana Maria Pătru deţine funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente din mai 2012, fiind votată în Parlament la propunerea PDL. Anterior, între 2007 şi 2012 a fost vicepreşedinte AEP, fiind susţinută de Administraţia Prezidenţială. Între 2005 şi 2007 a fost director coordonator al filialei sud-vest Oltenia a AEP.
Potrivit CV-ului postat pe siteul AEP, Ana Maria Pătru a absolvit în 2002 Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane.

Potrivit declaraţiei de avere, Ana Maria Pătru deţine o casă de 330 de metri pătraţi şi două terenuri intravilane, cu o suprafaţă totală de 1100 de metri-pătraţi, în comuna Vlădeşti, un apartament de 95 de metri pătraţi în Bucureşti şi un apartament de 80 de metri-pătraţi în Râmnicu Vâlcea. Preşedintele AEP are o autoutilitară Dacia 1310 şi două ATV-uri. La capitolul datorii, ea a trecut două împrumuturi de câte 50.000 de euro, luate de la persoane fizice şi un credit contractat în 2014 la o bancă, în valoare de 30.044 lei. În ultimul an fiscal, Ana Maria Pătru a încasat un salariu total de peste 110.000 lei.

Potrivit presei, în noaptea alegerilor europarlamentare din 2009 Ana Maria Pătru a fost fotografiată şi filmată în timp ce se afla la masă cu preşedintele în funcţie Traian Băsescu şi cu liderii democrat-liberali, la restaurantul Pescăruş din Bucureşti. Ea şi-a făcut apariţia la restaurantul Pescăruş împreună cu liderii PDL. A fost condusă chiar de premierul de atunci, Emil Boc, şi a stat la masă alături de Monica Iacob Ridzi şi Vasile Blaga. Ea a replicat că a fost la acel eveniment în timpul ei liber şi că este prietenă cu mai mulţi oameni politici, printre care şi Elena Băsescu.

10:45 - Percheziţiile DNA Ploieşti vizează contracte privind achiziţionarea softurilor pentru alegeri

Percheziţiile DNA Ploieşti la sediul Autorităţii Electorale Permanente şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Ana Maria Pătru, vizează contractele privind achiziţionarea unor softuri pentru alegeri, Pătru urmând să fie dusă la audieri la Ploieşti, declară surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că percheziţiile făcute marţi de DNA Ploieşti la sediul Autorităţii Electorale Permanente şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Ana Maria Pătru, vizează modul în care au fost cumpărate unele softuri pentru alegerile.

Conform aceloraşi surse, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, urmează să fie audiată în acest caz.

09:28 - Percheziţii DNA la locuinţa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că sunt percheziţii în desfăşurare la sediul Autorităţii Electorale Permanente şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Ana Maria Pătru. 

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au legătură cu alegerile din ultimele cicluri electorale, fiind vizat, în principal, scrutinul din anul 2009. În anul 2009, Traian Băsescu a câştigat al doilea mandat de preşedinte al României.

"În cursul dimineţii de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 4 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, din care o locaţie se află în incinta unei instituţii publice, restul la domiciliile unor persoane fizice", transmite DNA.

Faptele vizate în cauză ar fi fost comise în perioada 2008 -2015.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici