Vremea va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Valorile termice, în special cele nocturne, se vor situa cu mult sub cele climatologic specifice acestei date şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece, la nivelul întregii ţări, informeaza ANM.

5589 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Vremea va fi închisă şi rece pentru acestă dată. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, în regiunile sudice şi estice - mai ales în prima parte a zilei, iar spre sfârşitul nopţii în vest şi în nord, unde doar izolat vor fi fulguieli, trecător posibil şi burniţă. La munte, izolat va mai ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat cu unele intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Bărăgan, Dobrogea şi zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Pe spaţii mici, în special în zonele joase din centrul ţării, va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii de fulguială sau, trecător, posibil, burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă va fi de -4...-2 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a ţării, deşi valorile termice vor marca o uşoară creştere. Cerul va fi variabil în sud-est, iar în restul teritoriului, dar mai cu seamă în interiorul arcului carpatic şi la munte, se va înnora treptat. Îndeosebi spre seară şi în cursul nopţii, vor fi precipitaţii slabe în Crişana, Maramureş, nord-vestul şi nordul Transilvaniei şi izolat în nordul Banatului şi nordul Moldovei, sub formă de ninsoare care se va transforma în lapoviţă şi ploaie, favorizând producerea de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în Delta Dunării. Dimineaţa, dar în special noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţă. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor avea valori de la -8...-9 grade în depresiuni, până în jurul a 2 grade în sudul Banatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici