Percheziţii DNA la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale. Managerul Institutului, ridicat de mascaţi şi dus la audieri la DNA

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii, surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că printre persoanele vizate ar fi şi directorul economic al unităţii sanitare.

1147 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale. Managerul Institutului, ridicat de mascaţi şi dus la audieri la DNA

Percheziţii DNA la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

UPDATE 12:41 - Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi ridicat de mascaţi şi dus la audieri la DNA

 

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Lucian Burlea, a fost ridicat, marţi, de mascaţi, din sediul instituţiei şi condus la audieri la sediul DNA Iaşi, după ce în cursul dimineţii au avut loc percheziţii în mai multe birouri ale unităţii medicale.

Medicul Lucian Burlea, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, a fost ridicat, marţi la prânz, de către mascaţi din sediul instituţiei şi condus la sediul DNA Iaşi, pentru audieri, într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Merg la audieri", a declarat Lucian Burlea, în timp ce era condus către maşina cu care a fost dus la sediul DNA Iaşi.

De asemenea, procurorii au ridicat şi o angajată de la registratura unităţii medicale, aceasta urmând a fi audiată, la rândul său, la sediul DNA Iaşi.

În cursul dimineţii, mai multe birouri ale instituţiei au fost percheziţionate de către procurorii anticorupţie.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urma pecheziţiilor au fost ridicate şi două calculatoare, unul fiind al managerului Lucian Burlea.

DNA a informat, marţi, că procurori anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al Direcţiei fac percheziţii la două locaţii din municipiul Iaşi, din care una la sediul unei instituţii publice, acestea vizând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în anul 2014.

Surse judiciare declaraseră pentru MEDIAFAX că una dintre percheziţii are loc la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii.

În acest dosar, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici