Video PERCHEZIŢII ÎN BOTOŞANI: Peste o sută de persoane cercetate în cazul unei reţele de trafic de droguri

Procurorii DIICOT din Botoşani cercetează în prezent peste o sută de persoane din cinci judeţe în cazul unei reţele de trafic de droguri, din care 22 sunt învinuiţi, iar joi dimineaţă au fost făcute 15 percheziţii domiciliare în Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Suceava.

869 afișări

Potrivit procurorului de caz Viorel Porumb, joi dimineaţă au fost făcute 15 percheziţii domiciliare în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Suceava, în cazul destructurării unei reţele de trafic de droguri, iar 22 de învinuiţi în acest caz sunt audiaţi la sediul DIICOT Botoşani pentru constituire de grup infracţional organizat, deţinere şi vânzare fără drept de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.

Sursa citată a menţionat că în cauză sunt cercetate alte 90 de persoane, consumatori şi cumpărători de droguri de risc.

Potrivit lui Porumb, drogurile proveneau cu precădere din străinătate, din Spania şi Italia, iar cazul a intrat în atenţia autorităţilor din octombrie 2011.

Drogurile erau expediate din străinătate, prin colete, cu firme de curierat şi apoi erau livrate liderilor reţelei, care le livrau palierului al doilea, care le comercializau ulterior prin membrii reţelei din palierul al treilea, aceştia vânzându-le consumatorilor.

Conform anchetatorilor, persoanele din palierul superior al grupării nu sunt din Botoşani. În schimb, cei din palierele doi şi trei sunt din acest judeţ, majoritatea fiind studenţi sau persoane fără ocupaţie.

Drogurile erau vândute şi consumate în cluburi şi campusuri universitare din cele cinci judeţe.

În urma percheziţiilor făcute joi au fost găsite 500 de grame de canabis, o sută de grame de haşiş, cântare şi 25.000 de lei, dar totodată şi un colet care încă nu fusese deschis şi în care se aflau 100 de grame de canabis şi 40 de grame de haşiş şi seminţe de plante.

Drogurile erau vândute cu sume pornind de la 50-60 de lei până la 100 de lei pe gram.

Până în prezent nu s-au făcut reţineri în acest caz, cei 22 de învinuiţi fiind încă la audieri la sediul DIICOT Botoşani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici