Percheziţii în două judeţe la locuinţele unor persoane suspectate de peste 100 de furturi în Franţa

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, miercuri, în Timiş şi Mehedinţi, zece percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care a comis peste o sută de furturi în Franţa, prejudiciul fiind estimat la 600.000 de euro.

107 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în două judeţe la locuinţele unor persoane suspectate de peste 100 de furturi în Franţa

Percheziţii în două judeţe la locuinţele unor persoane suspectate de peste 100 de furturi în Franţa (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de DIICOT, procurorii structurii centrale, alături de poliţişti din IGPR, în cooperare cu autorităţi din Franţa, au făcut zece percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Mehedinţi pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în furturi din locuinţe, depozite şi sedii ale unor firme din Franţa.

Acţiunea a avut loc în cadrul unei cereri de comisie rogatorie formulată de autorităţile judiciare din Franţa.

Conform sursei citate, membrii grupării, cetăţeni români, sunt suspectaţi că în perioada octombrie 2013- ianuarie 2014 au comis peste o sută de furturi din locuinţe şi din sediile ori depozitele mai multor firme. Astfel, membrii grupării acţionau în cursul nopţii, în localităţi aflate una în apropierea celeilalte şi accesibile de pe acelaşi drum naţional şi vizau instrumente electrice portabile, utilaje de dimensiuni mici, carburant şi alte bunuri aflate în hangare, dependinţe ale caselor şi depozite agricole.

Bunurile erau transportate cu autovehicule furate care ulterior erau abandonate în zone forestiere.

Prejudiciul cauzat în acest caz este de 600 000 euro.

La aceste percheziţii au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare din Franţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici