Percheziţii în judeţul Călăraşi: 12 persoane, suspectate că au obligat mai multe tinere să se prostitueze

Un număr de 12 persoane din comuna Ciocăneşti - judeţul Călăraşi, suspectate de trafic de persoane după ce ar fi racolat mai multe tinere pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în Italia, au fost ridicate şi duse la audieri în urma unor percheziţii făcute miercuri dimineaţă, informează IGPR.

370 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în judeţul Călăraşi: 12 persoane, suspectate că au obligat mai multe tinere să se prostitueze

Percheziţii în judeţul Călăraşi: 12 persoane, suspectate că au obligat mai multe tinere să se prostitueze (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Percheziţiile au fost făcute la domiciliile suspecţilor de către poliţişti din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2013, cei 12 suspecţi, între care există relaţii de rudenie, au racolat, găzduit şi transportat în Italia mai multe tinere, care proveneau din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară.

Tinerelor li se promiteau locuri de muncă în oraşul Parma, însă, odată ajunse acolo, erau obligate să se prostitueze "la stradă", precizează IGPR.

În acest fel, suspecţii ar fi obţinut 200.000 de euro, potrivit estimărilor anchetatorilor.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat şi trafic de minori, urmând să fie luate toate măsurile legale care se impun, mai precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici