Percheziţii în judeţul Constanţa. Un sturion uriaş şi 40 de kilograme de caviar, confiscate de la braconieri

40 de kilograme de icre negre şi un morun uriaş au fost confiscate, după ce poliţiştii de frontieră au făcut percheziţii la mai mulţi braconieri din Hârşova.

3762 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în judeţul Constanţa. Un sturion uriaş şi 40 de kilograme de caviar, confiscate de la braconieri

Percheziţii în judeţul Constanţa. Un sturion uriaş şi 40 de kilograme de caviar, confiscate de la braconieri

Poliţiştii Gărzii de Coastă au făcut luni trei percheziţii în oraşul Hârşova, vizaţi fiind braconierii din zonă.

În urma acţiunii, aceştia au confiscat un morun de 90 de kilograme, 52.200 de dolari dar şi 40 de kilograme de icre negre.

„În data de 23.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în baza unor mandate emise de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârşova, în locaţii de pe raza localităţilor Capidava - judeţul Constanţa şi Giurgeni - judeţul Ialomiţa, la persoane suspecte că desfăşoară activităţi de braconaj piscicol. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un peşte din specia morun în greutate de 90 kg, 91 borcane ce conţineau cantitatea totală de 40 kg icre negre, suma de 51.200 dolari, precum şi mai multe pachete cu ţigări de contrabandă”, informează Garda de Coastă.

Cei vizaţi de percheziţii sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 44 şi 51 de ani.

Ei sunt suspectaţi de deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor, produselor şi subproduselor de sturioni, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi nedeţinerea autorizaţiei de pescuit.

În România, pescuitul sturionilor este interzisă complet până în anul 2021, fiind o specie de peşte foarte căutată mai ales pentru icrenele negre, dar, din păcate, pe cale de dispariţie.

Din familia sturionilor fac parte cinci specii: cegă, morun, nisetru, păstrugă şi viză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici