Percheziţii în Prahova: Este vizată o grupare de falsificatori de carduri

Şapte percheziţii domiciliare au loc, miercuri dimineaţă, în oraşul Câmpina şi în comuna prahoveană Băneşti, într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracţional specializat în clonarea de carduri, mai mulţi suspecţi fiind duşi la audieri, la sediul DIICOT Ploieşti.

409 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Prahova: Este vizată o grupare de falsificatori de carduri

Percheziţii în Prahova: Este vizată o grupare de falsificatori de carduri (Imagine: Radu Iordache/Meidafax Foto)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de DIICOT Ploieşti, procurorii, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, fac şapte percheziţii domiciliare în municipiul Câmpina şi în comuna Băneşti, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice, respectiv clonare de carduri.

Grupul infracţional este format din 25 de persoane care în perioada 2010 – 2012 au clonat carduri şi au retras fraudulos din mai multe conturi aproximativ 100.000 de euro.

Potrivit procurorilor, liderul grupului infracţional, Achile Alexandru Ionuţ, cumpăra, prin intermediul internetului, date de identificare ale cardurilor bancare de la persoane de cetăţenie rusă şi ucraineană, respectiv date inscripţionate pe trask-ul numărul doi al benzii magnetice a cardurilor bancare. Ulterior, aceste date erau transmise altor membri ai grupării aflaţi în Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa şi Cipru, care clonau cardurile bancare şi făceau retrageri frauduloase de numerar sau tranzacţii la aparatele de tip POS.

Suspecţii în acest caz sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de carduri, transmiterea neautorizată de date de identificare a mijloacelor de plată electronice şi retrageri frauduloase de numerar.

Conform datelor furnizate de DIICOT Ploieşti, anchetatorii români au colaborat la această investigaţie cu ofiţeri FBI.

La ora transmiterii acestei ştiri percheziţiile continuă, iar anchetatorii au adus mai multe persoane la audieri la sediul DIICOT Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici