Percheziţii în Valea Jiului într-un caz de trafic de persoane. Este vorba despre o reţea de proxenetism cu ramificaţii în Franţa

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informează, luni, că s-au desfăşurat 27 de percheziţii simultane în Petroşani şi în Franţa, într-un caz de trafic de carne vie, proxeneţi români obţinând beneficii financiare substanţiale.

909 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Valea Jiului într-un caz de trafic de persoane. Este vorba despre o reţea de proxenetism cu ramificaţii în Franţa

Percheziţii în Valea Jiului într-un caz de trafic de persoane. Este vorba despre o reţea de proxenetism cu ramificaţii în Franţa (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara au desfăşurat luni o acţiune în vederea depistării mai multor inculpaţi, cercetaţi de către autorităţile judiciare franceze, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, informează Biroul de presă al DIICOT.

Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile judiciare din Paris, Franţa, DIICOT primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi pe teritoriul statului român.

La data de 14 noiembrie 2011, prin acţiunea coordonată a autorităţilor române şi franceze, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Petroşani (şapte) şi pe teritoriul statului francez.

Potrivit DIICOT, membrii grupului infracţional organizat au obţinut beneficii financiare substanţiale din racolarea mai multor persoane de sex feminin, o parte dintre acestea minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituţiei în diverse locaţii din Paris, Franţa.

La sediul DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara au fost conduse cinci persoane în vederea audierii.

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, cinci persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea de trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism au fost duse, luni, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara, în urma percheziţiilor care au avut loc, luni, în Valea Jiului.

"În cadrul unei comisii rogatorii solicitate de autorităţile franceze au fost organizate şapte percheziţii în Valea Jiului, referitoare la învinuiţi care au săvârşit infracţiunea de trafic de persoane, trafic de minori şi prostituţie, proxenetism. Concomitent se desfăşoară 20 de percheziţii la Paris, fiind vizate 30 de persoane implicate, membre ale unei grupări infracţionale. Cinci persoane au fost aduse până în prezent", a spus Berbeceanu.

El a adăugat că din cele şapte locuinţe percheziţionate au fost ridicate sume de bani, dar şi unităţi de calculatoare.

"Au fost ridicate înscrisuri care privesc cauza: sisteme informatice, sume de bani, elemente specifice. Bănuim că este vorba despre un număr destul de mare de victime nu numai din judeţul Hunedoara", a spus Berbeceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici