Percheziţii într-un dosar în care o angajată a Direcţiei Taxe Sector 5 ar fi şters amenzi din sistem

Poliţiştii şi procurorii au făcut, luni, 35 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu la persoane suspectate de fraudă informatică, vizată fiind o angajată a Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5.

1175 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar în care o angajată a Direcţiei Taxe Sector 5 ar fi şters amenzi din sistem

Percheziţii într-un dosar în care o angajată a Direcţiei Taxe Sector 5 ar fi şters amenzi din sistem

Procurorii DIICOT spun că angajata Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 ar fi şters din sistem amenzile primite de zeci de persoane din sectorul respectiv sau le-a trecut pe numele unor persoane decedate, contra unor sume de bani.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspecta, inspector în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 Bucureşti, din cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti, a modificat date informatice din sistemul informatic aparţinând Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 Bucureşti, cu privire la amenzile primite de câteva zeci de persoane domiciliate pe raza sectorului 5, în sensul că le-au fost şterse creanţele fără nicio bază legală sau respectivele creanţe au fost transferate pe numele unor persoane decedate, în schimbul unor sume de bani", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Prejudiciul produs este de 132.000 lei.

De asemenea, un alt suspect a cerut şi primit bani, în perioada 2014-2015, de la diferite persoane, respectiv jumătate din contravaloarea amenzilor, sume de bani pe care i le-a dat angajatei Direcţiei Taxe şi Impozite Sector 5, astfel ca persoanele interesate să obţină certificate de neurmărire fiscală.

La percheziţii au fost ridicate mai multe sisteme informatice, hard-disk-uri, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, CD-uri şi DVD-uri şi înscrisuri.

La sediul DIICOT au fost aduse pentru audiere 35 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici