Video Percheziţii la 18 locaţii din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Bacău, pentru destructurarea unui grup specializat în falsificarea de bancnote - VIDEO

Procurorii DIICOT au descins, vineri dimineaţa, în 18 locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Bacău, după ce au prins în flagrant delict mai multe persoane care au încercat să plaseze 100.000 de lei falşi.

1003 afișări

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală efectuează 18 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti (15) şi a judeţelor Ilfov (una), Călăraşi (una) şi Bacău (una), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, specializat în falsificarea de bancnote din cupiura de 100 lei şi punerea în circulaţie a bancnotelor contrafăcute", informează DIICOT.

Investigaţiile au relevat faptul că activitatea infracţională se desfăşoară în municipiul Bucureşti, unde învinuiţii produc bancnotele prin fotocopiere (off-set) şi le plasează pe piaţă efectuând tranzacţii comerciale (cumpărări de bunuri de valoare redusă, obţinând diferenţa de preţ).

Membri ai grupării au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce încercau să pună în circulaţie suma de 100.000 de lei, în bancnote contrafăcute.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse 20 de persoane în vederea audierii.

Cercetările procurorilor DIICOT sunt realizate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO, DIC şi cu suportul tehnic al DGIPI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici