Percheziţii la Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara şi la şeful acesteia, suspectat de corupţie. Şeful clinicii susţine că anchetatorii nu i-au spus cine a luat mită pentru operaţii

Procurorii fac percheziţii, vineri dimineaţă, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, precum şi la locuinţa şefului clinicii, Mihai Ionac, suspectat de luare de mită, medicul respingând acuzaţiile şi spunând că "este tragic ceea ce se întâmplă".

1895 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara şi la şeful acesteia, suspectat de corupţie. Şeful clinicii susţine că anchetatorii nu i-au spus cine a luat mită pentru operaţii

Percheziţii la Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara şi la şeful acesteia, suspectat de corupţie (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Mihai Ionac, la locuinţa căruia se fac percheziţii într-un dosar de luare de mită, a declarat că are calitatea de martor, adăugând că anchetatorii nu i-au adus la cunoştinţă "cine a luat mită pentru operaţii".

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, Mihai Ionac, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că anchetatorii se află atât la el acasă, cât şi la birou şi i-au adus la cunoştinţă că este martor într-un dosar de luare de mită pentru efectuarea de operaţii estetice în unitatea medicală.

"Am primit de la anchetatori un document în care scrie că sunt martor într-un caz privind efectuarea de operaţii estetice. Nu mi-au adus la cunoştinţă cine a luat mită pentru operaţii. Urmează să fiu audiat în cursul acestei zile, deocamdată anchetatorii sunt la mine acasă, dar şi la birou", a declarat Ionac.

Medicul a mai afirmat că nu ştie mai multe despre dosar şi aşteaptă să primească informaţii în cursul audierilor.

Procurorii fac percheziţii, vineri, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, precum şi la locuinţa şefului clinicii, Mihai Ionac, suspectat de luare de mită, medicul respingând acuzaţiile şi spunând că "este tragic ceea ce se întâmplă".

Anchetatorii fac cercetări la depozitul de materiale, la registratură, la camera de gardă a rezidenţilor, în biroul medicului Mihai Ionac şi în biroul asistentei-şefe de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

Mihai Ionac a declarat, la Digi 24, că anchetatorii verifică sistemele informatice din locuinţa sa, percheziţiile fiind făcute în baza unui mandat pe care este precizat că el are calitatea de martor.

Ionac a mai spus că este suspectat că ar fi primit mită de la pacienţi, medicul respingând acuzaţiile: "În toată cariera mea nu am luat bani de la pacienţi. Mi se pare tragic ce se întâmplă şi probabil că ar fi trebit să-mi fac meseria în altă parte a lumii, unde ceea ce doreşti să faci este preţuit. Pentru mine sănătatea pacienţilor a fost prioritară, pentru fiecare pacient am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, dar probabil că sunt şi pacienţi nemulţumiţi".

Percheziţiile sunt făcute de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi de trupe speciale ale Jandarmeriei, într-un dosar de corupţie care vizează condiţionarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG, potrivit surse din rândul anchetatorilor.

Dosarul, din 2014, este instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Cauza a fost deschisă "in rem", adică fără cunoaşterea făptuitorului, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, înşelăciune, decontări fictive.

De asemenea, potrivit unor informaţii apărute în presa locală, în urma unui control făcut anul trecut la Spitalul Judeţean Timişoara, Curtea de Conturi a întocmit un raport în care sunt semnalate mai multe nereguli constatate de auditori la Clinica de Chirurgie Vasculară, condusă de medicul Mihai Ionac. Acestea fac referire la posibile decontări fictive şi la faptul că în cadrul clinicii s-ar fi făcut operaţii în afara sferei chirurgiei vasculare.

Mihai Ionac are 50 de ani şi este, de 15 ani, director executiv al Centrului de Chirurgie Laparoscopică şi Microchirurgie al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, iar din 2008 este şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară cu compartiment Microchirurgie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Între anii 2005 - 2008, Ionac a fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Din 2006, este membru al Comisiei Prezidenţiale pentru analiză şi elaborarea politicilor din domeniul educatţei şi cercetării din România, iar din 2009 este membru în Comisia de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătăţii

Din anul 2004, Mihai Ionac este profesor universitar la UMF "Victor Babeş", fiind şeful Disciplinei Microchirugie, Chirurgie vasculară, Metodologia Cercetării Ştiinţifice, iar începând din anul 2006, Mihai Ionac este medic specialist chirurgie vasculară, din 2003 medic primar chirurgie plastică şi reconstructivă şi din 1999 medic primar chirurgie generală în cadrul Clinicii 2 Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Chirurgul timişorean şi-a luat doctoratul cu Magna cum laude şi a făcut, de-a lungul timpului, numeroase cursuri de perfecţionare în ţară şi străinătate, între altele, în Canada, Germania, Scoţia şi Franţa şi este autor sau co-autor a numeroase cărţi, monografii, şi studii

El este, de asemenea, director al unor granturi obtinuţe prin competiţie, coordonator de doctorat şi profesor sau lector invitat al unor universităţi din Grecia, Serbia, Turcia, Germania, Italia, coordonator sau participant la numeroase congrese interne şi internaţionale de medicină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici