Percheziţii la Craiova, Bucureşti şi Braşov în cazul unei grupări de falsificatori de documente

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, la Craiova, Braşov şi în Capitală, pentru destructurarea unei grupări de falsificatori de documente, care trimiteau actele falsificate unor reţele specializate în trafic de persoane sau fraude bancare.

591 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Craiova, Bucureşti şi Braşov în cazul unei grupări de falsificatori de documente

Percheziţii la Craiova, Bucureşti şi Braşov în cazul unei grupări de falsificatori de documente (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La percheziţii, care au loc sub coordonarea procurorilor DIICOT, participă ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, jandarmi şi luptători de la Intervenţie Rapidă.

În total au loc cinci percheziţii - două la Craiova, una la Braşov şi două în Capitală, fiind vizate şase persoane care fac parte dintr-o grupare de falsificatori de acte.

Conform unor surse judiciare, cele şase persoane falsificau paşapoarte sau cărţi de identitate, pe care apoi le trimiteau altor grupări specializate în trafic de persoane şi fraude bancare, care acţionau atât în ţări din Europa, cât şi în SUA, Mexic şi Canada.

Potrivit surselor citate, liderul grupării era un bărbat originar din Braşov, stabilit de mai mulţi ani la Craiova, iar până la ora transmiterii acestei ştiri cinci membri ai reţelei au fost ridicaţi şi duşi la audieri, un al şaselea bărbat implicat în această grupare fiind arestat la Bucureşti în urmă cu aproximativ două săptămâni, acesta făcând parte şi dintr-o reţea de falsificatori de carduri.

În urma percheziţiilor la locuinţele membrilor grupării au fost găsite dispozitive folosite pentru falsificarea documentelor, precum şi paşapoarte şi cărţi de identitate falsificate.

Membrii grupării sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, falsificare de însemne oficiale şi sprijinirea unor reţele infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici