Percheziţii la finul lui Toni Greblă şi la un fost angajat SPP, într-un dosar de evaziune - surse

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti face joi 23 de percheziţii în mai multe judeţe, printre cei vizaţi fiind Ion Bârcină, finul fostului judecător CCR, Toni Greblă, şi un fost angajat al SPP, prejudiciul fiind estimat la trei milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

1328 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la finul lui Toni Greblă şi la un fost angajat SPP, într-un dosar de evaziune - surse

Percheziţii la finul lui Toni Greblă şi la un fost angajat SPP, într-un dosar de evaziune - surse (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Procurorii anunţă că 22 de persoane sunt cercetate în acest dosar care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, fiind făcute 23 de percheziţii pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa şi a judeţelor Ilfov, Galaţi, Gorj şi Argeş, care vizează "sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi domiciliile unor persoane fizice. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aproximativ 3 milioane euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată", anunţă procurorii printr-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că printre cei vizaţi de dosar este Ion Bârcina, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), Toni Greblă dar şi Liviu Târşea, fost angajat al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici