Percheziţii la o farmacie din Capitală, de unde s-ar fi vândut medicamente cu stupefiante

  • Poliţiştii au făcut vineri 23 de percheziţii la punctele de lucru ale unei farmacii din Bucureşti, dar şi la domiciliile unor persoane din mai multe judeţe, într-un dosar care vizează traficul de droguri.
  • Oamenii ar fi cumpărat medicamente cu stupefiante de la farmacie.
3263 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o farmacie din Capitală, de unde s-ar fi vândut medicamente cu stupefiante

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au făcut vineri 23 de percheziţii domiciliare şi la o farmacie din Bucureşti, după ce mai multe persoane ar fi cumpărat în mod ilegal din şi ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripţie medicală, întrucât ar conţine droguri de risc sau mare risc.

Percheziţiile au avut loc în judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante.

Totodată, au fost conficaţi 5.780 de lei, despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conţinut stupefiant, precum şi diferite înscrisuri.

„Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente. În fapt, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din Bucureşti medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope. Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripţie medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc”, se arată în comunicat.

În perioada 2019-2020, suspecţii ar fi vândut medicamentele respective la peste 200 de persoane din România. Acestea ar fi fost comandate prin telefon sau printr-o reţea de socializare unde vânzătorii ar fi deţinut mai multe pagini de prezentare a produselor, care erau apoi livrate prin curier.

Cercetările continuă faţă de şase persoane pentru trafic de droguri şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici