Percheziţii la o grupare care a introdus în România 186 de kilograme de heroină

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac luni trei percheziţii domiciliare în judeţul Argeş la o grupare care ar fi introdus în România 186 de kilograme de heroină.

191 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o grupare care a introdus în România 186 de kilograme de heroină

Potrivit IGPR, în 26 mai 2022, membrii unei grupări infracţionale organizate formată din cetăţeni români şi străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanţa, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran. Operaţiunea de import a fost utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România.

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenţia grupării de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităţilor judiciare din această ţară o cerere de comisie rogatorie internaţională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activităţi judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinşi în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi români, care ar fi preluat şi deţinut transportul supravegheat, aceştia fiind reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetăţean turc, aflat pe teritoriul României. Acesta urmează să fie dus luni la audieri la sediul DIICOT.

Activităţile de investigaţie au beneficiat de sprijinul Euroiojust şi Europol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici