Percheziţii la o grupare suspectată de fraude bancare prin clonarea de carduri

Procurorii DIICOT Galaţi şi poliţiştii au făcut, marţi, 24 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni informatice şi formate din 20 de persoane suspectate că, folosind carduri clonate, au sustras fraudulos bani din bancomate din Vietnam sau Indonezia.

190 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o grupare suspectată de fraude bancare prin clonarea de carduri

Percheziţii la o grupare suspectată de fraude bancare prin clonarea de carduri

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Braşov, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, Inspectoratului de Poliţie Galaţi şi Inspectoratului de Jandarmi Galaţi, au făcut, marţi, 24 de percheziţii vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice.

Conform sursei citate, gruparea era formată din 20 de persoane care în perioada 2011 - 2013 au retras fraudulos bani din bancomate, folosind carduri clonate, membrii reţelei acţionând în mai multe state europene.

"După ce în prealabil au achiziţionat elementele componente ale dispozitivelor electronice folosite în activitatea infracţională din mai multe ţări, printre care China şi Mexic, membrii grupării au procedat la asamblarea acestora în România şi folosirea lor, ulterioară, în operaţiuni tip skimming, pe teritoriul mai multor state din cadrul Uniunii Europene, printre care Italia, Germania, Estonia sau Franţa. Datele astfel obţinute erau folosite pentru retrageri neautorizate de numerar, cu ajutorul unor carduri clonate, în ţări din Orientul Îndepărtat (Vietnam, Indonezia)", arată procurorii DIICOT

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe dispozitive electronice, precum şi sume de bani, urmând ca la sediul DIICOT Galaţi să fie aduse pentru audieri 25 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici