Percheziţii la o policlinică din Buzău. Posibile nereguli în stabilirea gradului de invaliditate

Poliţiştii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac marţi cinci percheziţii domiciliare, din care trei la o policlinică din Buzău, dar şi la domiciliile unor cadre medicale, într-o cauză în care sunt vizate posibile nereguli legate de stabilirea gradului de invaliditate.

226 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o policlinică din Buzău. Posibile nereguli în stabilirea gradului de invaliditate

Percheziţii la o policlinică din Buzău. Posibile nereguli în stabilirea gradului de invaliditate

Percheziţiile sunt făcute de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anchete, Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Trei dintre cele cinci percheziţii sunt făcute la o clinică din Buzău, unde funcţionează cabinete de expertiză medicală a muncii din cadrul Casei Judeţene de Pensii Buzău.

Totodată, sunt făcute percheziţii la domiciliile unor cadre medicale şi asupra autovehiculelor utilizate de către acestea, în vederea probării activităţii infracţionale într-o cauză penală care vizează posibila săvârşire a infracţiunii de luare de mită de către medici specialişti de expertiză medicală a capacităţii de muncă, precum şi de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză.

„În cauză există suspiciuni şi cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită comise de persoanele care au oferit unor cadre medicale sume de bani şi diverse bunuri, cu ocazia prezentării la comisiile de expertiză a capacităţii de muncă şi în scopul stabilirii unui grad de invaliditate”, transmite DGA.

De asemenea, în acest caz vor fi ridicate documente, înscrisuri, bunuri materiale şi sunt puse în executare mandate de aducere privind persoanele implicate în activitatea infracţională, cercetările fiind în desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici