Percheziţii la o primărie din Vâlcea şi alte zeci de locaţii, într-un dosar de corupţie

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie fac 23 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Vâlcea şi Argeş, inclusiv la sediul Primăriei comunei Prundeni. Primarul este bănuit că a folosit acte false ca să şteargă datoriile unor firme, respectiv alte acte false pentru a deconta lucrări nefăcute.

1027 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o primărie din Vâlcea şi alte zeci de locaţii, într-un dosar de corupţie

Percheziţii la o primărie din Vâlcea şi alte zeci de locaţii. Sursa FOTO: MediafaxFoto

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie din mai multe judeţe şi din Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, fac, marţi, 23 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Vâlcea şi Argeş, respectiv la sediul unei primării şi locuinţele unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Percheziţiile au loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de serviciu.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea vor fi duse 9 persoane.

Pentru realizarea acestor activităţi se beneficiază de sprijin de specialitate din partea Grupării Mobile de Jandarmi ,,Fraţii Buzeşti” Craiova.

Surse din anchetă au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vizat fostul primar al comunei vâlcene Prundeni, bănuit că a folosit acte false ca să şteargă datoriile unor firme, respectiv alte acte false pentru a deconta lucrări nefăcute. Practic, în perioada 2012 - 2016, primarul suspendat este bănuit că a prezentat la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea acte false pentru a obţine de la bugetul de stat bani din TVA, ca să echilibreze bugetului localităţii şi ca să stingă obligaţiile unor firme, obţinând astfel peste 1 milion de lei.

Totodată, între anii 2015 - 2017, acelaşi primar este suspectat că a prezentat acte false pentru decontarea de la buget a peste 4,6 milioane de lei, pentru a deconta lucrări nefăcute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici