Percheziţii la Timişoara şi Craiova vizând o reţea de traficanţi de canabis şi etnobotanice. Un număr de 42 de persoane urmează să fie audiate

Un număr de 42 de persoane urmează să fie duse la sediul DIICOT Timişoara, unde vor fi audiate în urma percheziţiilor care au avut loc, luni, la Timişoara şi la Craiova, la persoane suspectate de trafic de canabis şi etnobotanice.

392 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Timişoara şi Craiova vizând o reţea de traficanţi de canabis şi etnobotanice. Un număr de 42 de persoane urmează să fie audiate

Un număr de 42 de persoane urmează să fie audiate în urma percheziţiilor de la Timişoara şi Craiova (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii DIICOT au făcut 20 de percheziţii în Timişoara şi Craiova, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc.

În urma acestora, 42 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Conform sursei citate, cei 20 de membri ai grupării infracţionale sunt suspectaţi că în cursul anului 2013 ar fi făcut trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi produse psihoactive. Gruparea acţiona pe mai multe paliere, liderii, trei suspecţi cu vârste între 24 şi 30 de ani, ocupându-se cu aprovizionarea şi transportul drogurilor din vestul Europei. După ce erau introduse în ţară, drogurile erau plasate locoteneţilor, care se ocupau cu distribuţia în cele două municipii.

Potrivit sursei citate, pe parcursul investigaţiilor în acest caz, în cursul lunii decembrie 2013, doi lideri ai grupării au fost depistaţi de poliţişti pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti, însoţiţi de o tânără în al cărei bagaj au fost descoperite 12 kilograme de substanţe vegetale, ulterior stabilindu-se că erau droguri de risc.

Surse din rândul anchetatorilor declarau anterior că poliţişti şi procurori DIICOT Timişoara au desfăşurat mai multe percheziţii la Timişoara şi la Craiova, la persoane suspectate de trafic de canabis şi etnobotanice.

Conform surselor citate, drogurile erau modificate pentru a avea efecte mai puternice, prin stropirea cu diferite substanţe.

Sursele menţionate spuneau că mai mulţi poliţişti sub acoperire s-au apropiat de membrii reţelei, cumpărând de la aceştia etnobotanice ori canabis.

Potrivit aceloraşi surse, liderul reţelei locuieşte în Craiova, însă obişnuia să conducă echipa de traficanţi din Târgu Jiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici