Percheziţiile din cele patru judeţe sunt făcute de poliţişti din IJP, BCCO şi IJPF Suceava

Percheziţiile domiciliare vizând destructurarea unui grup transnaţional de contrabandă de ţigări, format din români şi ucraineni, sunt făcute de poliţişti suceveni din cadrul IJP, BCCO şi IJPF, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Gabriel Panţiru.

174 afișări
Imaginea articolului Percheziţiile din cele patru judeţe sunt făcute de poliţişti din IJP, BCCO şi IJPF Suceava

Percheziţiile din cele patru judeţe sunt făcute de poliţişti din IJP, BCCO şi IJPF Suceava (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Panţiru a declarat corespondentului MEDIAFAX că în prezent sunt în desfăşurare mai multe percheziţii în judeţele Suceava, Botoşani, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, care vizează un grup infracţional organizat transnaţional format din români şi ucraineni şi specializat în contrabanda de ţigări.

El a spus că poliţiştii din cadrul Poliţiei Judeţene Suceava sunt implicaţi în 91 de percheziţii domiciliare în judeţul Suceava, 11 în municipiul Bucureşti, patru în judeţul Constanţa şi două în judeţul Botoşani.

Totodată, într-un număr de 38 de percheziţii făcute la Suceava sunt implicaţi poliţişti din BCCO Suceava, iar poliţiştii IJPF Suceava sunt implicaţi în alte 14 percheziţii, tot în localităţi sucevene.

În urma cercetărilor s-a mai stabilit că la grupul infracţional organizat au aderat şi un jandarm din cadrul I.J.J. Suceava, un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret şi un consilier local din comuna Grămeşti, care au înlesnit introducerea în ţară a mărfurilor de contrabandă de către membrii grupării.

Potrivit sursei citate, consilierul local din comuna Grămeşti care este cercetat în acest caz a mai fost vizat într-o altă acţiune privind destructurarea unei reţele de contrabandişti de ţigări.

El nu a putut oferi informaţii despre jandarmul implicat în acest caz şi nici despre poliţistul local din Siret.

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a declarat că poliţistul local cercetat este un agent şi că a fost deja dus la Suceava în vederea audierilor.

Potrivit DIICOT, în acest caz sunt învinuite 167 de persoane care au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigări provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava urmează să fie duse 180 de persoane în vederea audierii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici