Video Pericol de explozie în Gara Buzău

Efective importante ale pompierilor şi jandarmilor au fost mobilizate, miercuri dimineaţă, în Gara Buzău, după ce lucrătorii CFR au descoperit scurgeri dintr-un vagon încărcat cu 44 de tone de gaz petrol lichefiat, existând pericolul producerii unei explozii.

3 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, plutonierul Vasile Prahoveanu, ISU a fost anunţat la ora 3.40. despre incident, iar imediat la faţa locului s-au deplasat efective importante de pompieri şi jandarmi.

În Gara Buzău, conducerea ISU a constatat scăpări la una din vanele de scurgere a vagonului încărcat cu 44 de tone de gaz petrol lichefiat. Imediat, zona a fost izolată, pentru ca trenul să poată fi mutat de pe şina iniţială. Vagonul a fost transportat şi izolat în Gara Buzău Nord, la marginea oraşului.

Zona a fost protejată de jandarmi şi angajaţi ai ISU Buzău, până la sosirea echipei tehnice a proprietarului vagonului.

Conform prefectului de Buzău Gabriel Balaban, vagonul aparţine Rompetrol Gaz Bucureşti şi plecase în 13 septembrie de la punctul de lucru din Năvodari, cu destinaţia finală Botoşani. La Buzău, urma să fie recompusă garnitura.

Defecţiunea a fost remediată în jurul orei 9.00, potrivit prefectului Balaban, iar vagonul urmează să intre în altă garnitură şi să continue deplasarea către Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici