Pericol de explozie în gara Remetea Mare din cauza un scurgeri de gazolină

Mai multe echipe de pompieri şi de poliţişti au evacuat şi izolat gara Remetea Mare, din judeţul Timiş, miercuri dimineaţă, după ce dintr-un vagon-cisternă staţionat în zonă a început să se scurgă gazolină, la ora transmiterii acestei ştiri un tren rapid fiind oprit în afara perimetrului respectiv.

34 afișări
Imaginea articolului Pericol de explozie în gara Remetea Mare din cauza un scurgeri de gazolină

Pericol de explozie în gara Remetea Mare din cauza un scurgeri de gazolină (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit dispecerului de serviciu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, pentru a evita riscul producerii unei explozii, în gara Remetea Mare a fost oprită alimentarea cu energie electrică, iar vagonul din care se scurge gazolină a fost desprins de garnitura de tren şi tras pe o linie moartă.

"Trei echipaje de pompieri se află, în acest moment, în gara Remetea Mare şi iau toate măsurile necesare pentru a împiedica o explozie. A fost oprită alimentarea cu energie electrică şi, de asemenea, vagonul care prezintă probleme a fost desprins de garnitura de tren şi tras pe o linie moartă. În zonă s-a oprit şi circulaţia feroviară", a spus dispecerul de serviciu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Marinela Apostolache, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că zona gării Remetea Mare a fost evacuată de persoane.

"Şeful de gară de la Remetea Mare a anunţat, la ora 7.02, că la un vagon de la o garnitură care urma să plece în direcţia Gorj se simte un miros de gaz. Din primele cercetări, se pare că e o scurgere la unul dintre vagoane. Garnitura nu a mai plecat, iar vagonul cu probleme a fost tras la o parte. Toate persoanele din gara Remetea Mare, călători şi angajaţi, au fost evacuate. De asemenea, a fost izolat vagonul cu probleme", a mai spus Apostolache.

Potrivit aceleiaşi surse, la ora transmiterii ştirii, trenul rapid Bucureşti - Timişoara a fost oprit temporar pe traseu, înainte de gara Remetea Mare, pentru e evita zona de pericol.

La ora transmiterii acestei ştiri, cele trei echipaje de pompieri sunt pregătite să intervină cu apă şi spumă în cazul în care se va impune acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici