Pericol de explozie la sediul Jandarmeriei Vâlcea, unde s-a găsit o grenadă antitanc | FOTO

O grenadă antitanc, rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită, vineri, la sediul Jandarmeriei Vâlcea, unde era reparată o conductă. Pirotehniştii au intervenit de urgenţă şi spun că grenada putea exploda.

482 afișări
Imaginea articolului Pericol de explozie la sediul Jandarmeriei Vâlcea, unde s-a găsit o grenadă antitanc | FOTO

Pericol de explozie la sediul Jandarmeriei Vâlcea, unde s-a găsit o grenadă antitanc | FOTO

Muniţia a fost descoperită, vineri, în timpul unor lucrări de reparaţii la o conductă din sediul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, este vorba despre o grenadă de mână antitanc, rămasă din al Doilea Război Mondial, dar care putea să explodeze dacă era lovită.

„Pirotehniştii din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplorata în urma descoperirii unei grenade descoperite la o lucrare de repataţii la o conductă la sediul IJJ Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian. A intervenit echipajul pirotehnic al Detaşamentului Râmnicu Vâlcea cu un ofiţer şi un subofiţer. Era o grenadă de mână antitanc. Prezenta şi pericol de explozie în cazul lovirii”, anunţă ISU Vâlcea.

După verificarea zonei, elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă pentru distrugere într-un poligon amenajat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici