Pericol de inundaţii pe râurile mici din nordul ţării, în urma ploilor torenţiale prognozate

Hidrologii au emis, joi seară, o avertizare imediată de inundaţii vizând judeţele Cluj, Sălaj şi Satu Mare unde, în urma ploilor torenţiale aşteptate în următoarele câteva ore, ar urma să apară viituri şi chiar inundaţii pe râurile mici, dar şi pe versanţi, torenţi sau pâraie.

90 afișări
Imaginea articolului Pericol de inundaţii pe râurile mici din nordul ţării, în urma ploilor torenţiale prognozate

Pericol de inundaţii pe râurile mici din nordul ţării, în urma ploilor torenţiale prognozate (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Fenomenele anunţate de hidrologi ar urma să afecteze, conform avertizării, bazinul superior al Crasnei şi afluenţii Someşului Mic şi Someşului Mare, între oraşele Dej şi Ulmeni.

"Ca urmare a precipitaţiilor importante cantitativ prognozate pe baza datelor radar, în următoarele trei-şase ore se pot produce creşteri rapide de niveluri şi debite, cu depăşirea izolată a cotelor de apărare, pe râurile mici", susţin hidrologii în textul avertizării.

Ei mai prognozează "scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu efect de inundaţii locale", în bazinul superior al Crasnei (Zalău, Maja), în bazinul Someşului Mic (Căpuş, Aghireş, Gădălin, Fizeş), pe afluenţii Someşului, în sectorul Dej-Ulmeni (Olpert, Sălătruc, Poiana, Almaş, Agrij), zone aferente judeţelor Cluj, Sălaj şi Satu Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici