Anul acesta te vei întâlni cu mai puţini şoferi începători în trafic

  • Patronii se aşteaptă la pierderi de 40% în 2020 si mai puţini elevi
  • Cursanţii sunt nevoiţi să înveţe teoria online
  • În 2019, doar 50% dintre candidaţi au promovat examenul auto în Bucureşti
22601 afișări

Eliza nu mai vrea să depindă de transportul în comun şi abia aşteaptă să îşi ia permisul de conducere. A început să înveţe imediat după starea de urgenţă şi a făcut cursurile online.

Anul acesta din cauza epidemiei de COVID-19, patronii şcolilor de şoferi se aşteaptă la o scădere a numărului de candidaţi. Ei estimează că veniturile lor vor scădea cu cel puţin 40%, mai ales că acum o lună costurile pentru şcolarizare au crescut. Odată cu reluarea orelor de pregătire, trebuie luate şi noi măsuri de siguranţă împotriva COVID-19. În 2019 au fost peste 650.000 de candidaţi care au dat traseul însă doar jumătate au luat obţinut permisul de conducere.

Taxa de înscriere în 2020 este de 1.700 de lei. Anul trecut, taxa de înscriere era de 1.400 de lei.

„Unul dintre avantajele legislaţiei online este acela că beneficiezi de anumite filmuleţe, explicate. Mă simt în siguranţă, s-au luat toate măsurile necesare împotriva acestui virus”, spune Eliza.

„Din cauza pandemiei, oamenii greu se mai înscriu la şcoala de şoferi, datorită faptului că examenele se supendă la două săptămâni”, explică Marius Stoica, director general şcoală de şoferi.

Autor: Marina Dinu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici