Permis de zece lire sterline pentru fumat în Marea Britanie

Britanicii care vor să fumeze ar putea fi nevoiţi să plătească o taxă de zece lire sterline dacă propunerea asociaţiei guvernamentale Health England va fi acceptată.

2 afișări
Imaginea articolului Permis de zece lire sterline pentru fumat în Marea Britanie

Permis de zece lire sterline pentru fumat în Marea Britanie

Liderul asociaţiei, profesorul şi consilierul guvernamental Julian Le Grand, a declarat, pentru BBC News, că sub noua legislaţie nimeni nu ar putea cumpăra ţigări fără permis şi că acest lucru ar duce la un număr mare de oameni care s-ar lăsa de fumat.

Grupul Forest, care apără drepturile fumătorilor, a reacţionat, însă şi a caracterizat ideea ca fiind "scandaloasă", având în vedere taxele pe care fumătorii trebuie oricum să le plătească.

Le Grand a mai spus că banii strânşi din plata permiselor ar fi donaţi Serviciului Naţional de Sănătate (NHS).

"Trebuie să găsim o modalitate, o modalitate complexă - guvernul se pricepe la modalităţi complexe; trebuie să obţinem o imagine. Este un pic greu să te laşi (de fumat - n.red.), aşa că ar trebui să iei o decizie conştientă în fiecare an ca să fii fumător", a mai spus Le Grand.

Profesorul a adăugat că 70 la sută dintre fumători ar dori să se lase, aşa că ar trebui să li se îngreuneze accesul la ţigări, acest lucru fiind de ajutor şi pentru ei.

Reprezentanţii grupului Forest au replicat însă că legea ar însemna "o formă suplimentară de taxare, când preţul tutunului a ajuns deja la un nivel record".

Simon Clark, purtătorul de cuvânt al grupului Forest, a spus că dacă se iau în seamă costurile administrative, birocraţia şi constrângerile, "mintea începe să şovăie".

"El se laudă în mod deschis că vrea să găsească o modalitate cât mai complexă de a încărca (legislaţia, n. red.)", a mai spus Clark despre consilierul guvernamental Le Grand.

O purtătoare de cuvânt a NHS a spus că nu exclude ca o asemenea propunere să fie adoptată în vederea noului val de legi pentru controlul consumului de tutun.

"Miniştrii iau în considerare mai multe propuneri de la diferite persoane interesate", a adăugat aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici